Šport
1537 ogledov

Slovenci razbili Poljake in utišali dvorano

slovenska odbojakrska reprezentanca odbojka Epa Slovenci so zanesljivo dobili vse tri nize.
Odbojkarji Slovenije so odlično začeli pripravljalni turnir.

Odbojkarska reprezentanca Slovenije je na uvodni tekmi memoriala Huberta Wagnerja v Krakovu, kjer so se slovenski športniki danes že veselili enega svetovnega naslova, ugnala gostiteljico Poljsko (3:0). Na turnirju nastopata še izbrani vrsti Italije in Francije.

Slovenci so se nedavno s Poljaki pomerili v začetku julija na prvi tekmi tretjega turnirja lige narodov in morali priznati premoč z 2:3.

Tokrat je selektor Gheorghe Crețu naloge korektorja zaupal Roku Možiču. Ob njem so obračun začeli še sprejemalca Tine Urnaut in Klemen Čebulj, srednja blokerja Jan Kozamernik in Alen Pajenk ter podajalec Gregor Ropret, ki se je menjal s prostim igralcem Janijem Kovačičem.

V prvem nizu so Slovenci dobro začeli, a so se gostitelji dvakrat približali. Nazadnje pri 16:17, a sta Čebulj in Možič tehtnico nagnila na slovensko stran za zmago 25:21.

Gostitelji turnirja so v drugem nizu povedli z 10:9, pobudo so nato prevzeli Slovenci (16:12), pozneje pa sta protinapada Pajenka ter Urnauta Slovencem znova zagotovila štiri točke naskoka (21:17) ter zmago s 25:18.

V tretjem so gostje po napakah domačih in napadu Čebulja povedli z 12:7. Po polminutnem odmoru Crețuja ob poljskem znižanju na 12:15 so Slovenci naredili delni izid 5:1, prednosti 20:13 pa niso več spustili iz rok, zmagali so s 25:21.

"Po daljših pripravah v Sloveniji smo v četrtek prispeli v Krakov. Dolgotrajna pot nas je kar utrudila, a od začetka do konca smo igrali kot ekipa ter uživali na igrišču. Energijo moramo prenesti tudi na preostale tekme in jo še nadgraditi," je po tekmi za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejal Čebulj. Slednji je bil z Možičem najuspešnejši v slovenski vrsti, oba sta dosegla dosegla po 17 točk.

Po koncu turnirja bodo Slovenci prihodnjo nedeljo odpotovali v bolgarsko Varno, kjer bodo 30. avgusta proti Ukrajini začela nastope na EP.

Memorial Huberta Wagnerja, 1. kolo:

Poljska - Slovenija 0:3 (-21, -18, -21)
Italija - Francija

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice