Šport
210 ogledov

Pred Slovenkami odločilna tekma evropskega prvenstva

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Epa
Ukrajinke še zadnji skupinski tekmec slovenskih odbojkaric na EP.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo danes na evropskem prvenstvu v Belgiji, Italiji, Nemčiji in Estoniji odigrala še zadnjo tekmo skupinskega dela. Ob 17. uri se bo v Gentu pomerila z Ukrajino. Na prejšnjih štirih tekmah predtekmovanja so Slovenke zabeležile tri poraze in eno zmago, še vedno pa lahko upajo na napredovanje.

Skupinski del so izbranke italijanskega stratega Marca Bonitte začele proti Poljakinjam, nato je sledil obračun z gostiteljicami Belgijkami, v nedeljo pa še dvoboj z evropskimi podprvakinjami Srbkinjami. Najtesnejši dvoboj je bil z domačinkami, kjer so jim Slovenke tudi odvzele niz, tekmo pa so skoraj popeljale v petega.

V torek so slovenske odbojkarice suvereno premagale madžarsko izbrano vrsto s 3:0. V vseh treh nizih so prevzele nadzor nad igro, Madžarke pa nikoli niso našle pravega odgovora.

Slovenija Madžarska EP v odbojki | Avtor: Epa Epa

Za konec skupinskega dela Slovenke zdaj čaka še obračun z Ukrajino. Ta je do zdaj odigrala tri dvoboje, na katerih je vpisala dve zmagi in en poraz. Slovenke bi z zmago in ob ugodnem razpletu preostalih tekem še lahko ujele nastop v izločilnih bojih oziroma osmini finala.

Z uvrstitvijo v osmino finala bi Slovenke tudi izenačile svojo najboljšo uvrstitev v zgodovini evropskih prvenstvev, potem ko so bile med šestnajstimi najboljšimi v Evropi že leta 2019. Zanimivo, takrat so na odločilni tekmi za preboj v izločilne boje premagale ravno današnjega nasprotnika Ukrajino.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • Avatar pantani
    pantani 09:36 23.avgust 2023.

    Ajde,nabijte te naduvane Ukrainke!!!

Sorodne novice