Šport
277 ogledov

Nov poraz slovenskih odbojkaric

ženska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Še peti poraz slovenskih odbojkaric v Lodžu.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Lodžu v petem krogu kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah izgubila proti Tajski z 0:3 (-21, -23, -18).

Slovenke tako tudi po peti tekmi kvalifikacijskega turnirja za nastop na olimpijskih igrah v Lodžu ostajajo brez zmage. Za Tajke je to druga zmaga na turnirju, pred tem so premagale tudi Poljsko.

Slovenske odbojkarice so bile v prvih dveh nizih enakovredne tekmice, z boljšo končnico bi si lahko v njih priigrale boljše izhodišče za nadaljevanje. Še posebno to velja za drugi niz, v katerem so vodile z 22:20, toda do konca niza osvojile le še točko. V tretjem nizu pa so prej popustile in niso bile več konkurenčne.

Z 19 točkami je bila v slovenski vrsti najučinkovitejša Mija Šiftar, Saša Planinšec se je izkazala s petimi bloki.

"Tekmo s Tajsko smo žal izgubile z 0:3, a mislim, da je to ekipa, ki igra zelo posebno odbojko. Mogoče na to nismo bile najbolj pripravljene. Gre za nizko ekipo, a so zelo hitre v svoji igri in mislim, da so nas malo presenetile in temu primeren je tudi rezultat. V prvih dveh nizih smo bile blizu zmagi, a so na koncu odločale malenkosti," je po tekmi dejala slovenska korektorka Eva Zatković.

"Ne glede na to, da smo izgubile z 0:3, mislim, da smo bile tekmicam v prvih dveh nizih zelo konkurenčne. V tretjem nizu smo na koncu popustile. A do takrat smo se zares borile in jih skušale zaustaviti, ker so zelo močna ekipa. Igrajo res hitro igro in mislim, da smo jim dobro odgovarjale na njihove napade. Jutri nas čaka tekma proti Kolumbiji. Mislim, da se moramo držati tega, kar se bomo dogovorili in se koncentrirati predvsem na nas in odigrati svojo igro," pa je dogodke na tekmi povzela Šiftar.

V soboto se bodo Slovenke merile s Kolumbijkami, v nedeljo pa bo zadnji tekmec Južna Koreja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice