Šport
149 ogledov

Slovenke nemočne proti eni najmočnejših reprezentanc sveta

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Odbojkarice kvalifikacije za OI začele s pričakovanim porazom.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca je v Lodžu kvalifikacijski turnir za olimpijske igre začela s pričakovanim porazom. Na prvi tekmi so jih premagale gostiteljice, Poljakinje, in sicer s 3:0 (18, 15, 22). Slovenke so bile proti tekmicam, ki so jih zanesljivo premagale že na letošnjem evropskem prvenstvu, ves čas tekme v podrejenem položaju, niti enkrat niso ogrozile zmage favoritinj.

Slovenski strateg Marco Bonitta je obračun v Atlas Areni v Lodžu začel s podajalko Saro Najdič, korektorico Evo Zatković, sprejemalkama Loreno Lorber Fijok in Mašo Pucelj, srednjima blokerkama Sašo Planinšec in Mirto Velikonja Grbac ter prosto igralko Anjo Mazej.

Poljske odbojkarice so na krilih glasnih navijačev hitro prišle do vodstva in ga do sredine niza povišale na 14:7. Pravih dvomov o zmagovalkah prvega niza ni bilo, še najbližje pa so Slovenke prišle pri 11:16. Niz je domačinkam pripadel s 25:18.

Prva točka v drugem nizu je pripadla Slovenkam, ki so stik držale do 8:10. Poljakinje so v bučni domači dvorani nato dobile osem od naslednjih deset točk in ušle za zanesljivo slavje v drugem niz s 25:15.

Maša Pucelj je v tretjem sprva poskrbela za vodstvo s 4:3 in 5:4, nato pa so znova na sceno stopile domačinke in povedle z 10:7. Nato so kljub nekaterim menjavam v slovenski vrsti ušle na 17:12 ter nato 22:15. Nekoliko se je nato Poljakinjam tudi ustavilo, posledično so se Slovenke približale, a ne dovolj, da bi resno ogrozile sedmo reprezentanco sveta.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Največ točk je v slovenski izbrani vrsti dosegla Lorena Lorber Fijok, 11, pri Poljakinjah pa je z 18 točkami blestela Magdalena Stysiak.

"Mislim, da smo pokazale dobro igro, sploh glede na to, da imajo Poljakinje res dobro ekipo. One so imele veliko podporo njihovih navijačev, mi malo manj. Vseeno je to bila lepa izkušnja, jutri pa igramo proti Italiji. To bo napeta tekma, potrudile se bomo po najboljših močeh in prikazale našo najboljšo igro," je za Odbojkarsko zvezo Slovenije dejala Maša Pucelj.

"Zelo dobra izkušnja pred skorajda polno dvorano gledalcev, ki so glasno navijali. To te kar potegne v tekmo, mogoče se je poznalo, da smo imele malo manj podpore. Borile smo se po najboljših močeh, gre vendarle za eno najboljših reprezentanc na svetu, zato si nimamo česa očitati. Z dvignjeno glavo gremo v nove tekme. Jutri nas čaka Italija in večina proti tej reprezentanci še ni igrala, zato se celotna ekipa veseli te tekme," pa je reprezentančno kolegico dopolnila Eva Pogačar.

Naslednjo tekmo bodo izbranke Marca Bonitte igrale že v nedeljo, ko se bodo merile z močno Italijo. Na olimpijske igre se bosta iz skupine uvrstili dve najboljši reprezentanci, Slovenke za to realnih možnosti nimajo. Poleg njih, gostiteljic in Italijank so v skupini še Nemke, Kolumbijke, Američanke, Tajke in ekipa Južne Koreje.

* Atlas Arena, sodnika: Cambre (Belgija), Kovar (Češka).
* Poljska: Stenzel, Korneluk 12, Witkowska, Galkowska, Stysiak 18, Fedusio, Lukasik 9, Szczyglowska, Wolosz 2, Czyrnianska, Wenerska, Pacak 6, Rozanski 14, Jurczyk. Selektor: Stefano Lavarini.
* Slovenija: Mlakar, Pogačar 2, Pucelj 8, Lorber Fijok 11, Zatković 9, Šiftar, Najdič 1, Velikonja Grbac 3, Milošič 1, Mazej, Planinšec 5, Kukman, Banko, Ramić.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice