Šport
413 ogledov

Slovenci želijo v slabo voljo spraviti še enega nekdanjega selektorja

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji so bodo za bronasto medaljo na evropskem prvenstvu pomerili s Francozi, ki jim poveljuje naš nekdanji selektor Andrea Giani.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca bo v danes odigrala zadnjo tekmo evropskega prvenstva, v boju za tretje mesto se bo pomerila s Francijo. Želja, da se bi po treh srebrnih medaljah še enkrat borili za zlato se Slovencem po porazu v polfinalu proti Poljski ni izpolnila, a zaradi tega na zadnji dan prvenstva motiv ne bo prav nič manjši.

odbojka Slovenija | Avtor: Profimedia Profimedia
"Doslej smo se kljub trem srebrnim medaljam domov vračali nekoliko slabe volje, saj smo zadnjo tekmo vedno izgubili. Zdaj se želimo v domovino vrniti zmagoslavno, zato pa moramo premagati Francijo. To ne bo prav nič lahka naloga. Izredno kakovostni Francozi do zdaj nikoli niso kazali na to, da v boju za tretje mesto ne bi bili motivirani, da ne bi bili borbeni in zagreti, zato pričakujemo najboljšo Francijo in hud boj za vsako točko," je dejal slovenski prosti igralec Jani Kovačič, ki je na dosedanjih predstavah na prvenstvu spet pokazal, da je eden najboljših igralcev na svojem igralnem mestu.

Tako Francija, aktualni olimpijski prvak, kot Slovenija v zadnjih letih tvorita evropski vrh. Leta 2015 sta igrali finale prvenstva v Sofiji, takrat je bila boljša Francija. Takrat je Slovenijo vodil Andrea Giani, ki pa je zdaj selektor Francozov, glede na to, kako dobro pozna svojo nekdanjo ekipo, bi bila lahko bila to dodatna prednost za "trikolore".

"Upam, da bomo po Turkih, ko smo imeli nasproti Alberta Giulianija, nadaljevali s spravljanjem v slabo voljo naših nekdanjih selektorjev. Prepričani smo, da to lahko storimo, vsekakor pa bo težko," je še dodal Kovačič. Primorski libero je sicer prepričan, da je poleg Italijanov Francija tekmec, ki jim najmanj ustreza, a o tem preveč noče razmišljati.

Prav tako kot njegov mlajši kolega na korektorskem mestu Nik Mujanović: "Vse, kar se je zgodilo v polfinalu in v preteklosti moramo pozabiti. V tekmo moramo vstopiti na isti način, z isto željo in vnemo kot na vsako doslej. Želimo si zmago, za njo bomo storili vse."

slovenija odbojka Vložen protest Šport Sramota na EP, ogorčeni Slovenci zahtevajo opravičilo

Slovenci so v letošnji ligi narodov Francoze premagali, a ti takrat niso igrali v popolni postavi. V dosedanjih 11 medsebojnih tekmah pa imajo Francozi precej boljši izkupiček. Zmagali so osemkrat, pred dvema letoma tudi v boju za tretje mesto v ligi narodov.

Za obračunom med Slovenijo in Francijo bo na sporedu še finale, v katerem se bosta pomerila branilec naslova in svetovni prvak Italija in zmagovalec letošnje lige narodov Poljska.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.