Šport
6007 ogledov

Sramota na EP, ogorčeni Slovenci zahtevajo opravičilo

slovenija odbojka Profimedia
Odbojkarska zveza Slovenije je evropsko krovno zvezo opozorila na blamažo organizatorjev med polfinalnim obračunom EP med Slovenijo in Poljsko. "Pričakujemo opravičilo," pravijo na OZS.

Odbojkarska zveza Slovenije (OZS) je na Evropsko odbojkarsko konfederacijo naslovila protestno pismo. Podlaga zanj je napačna uporaba zastave na četrtkovi polfinalni tekmi evropskega prvenstva med Slovenijo in Poljsko v areni PalaLottomatica v Rimu, so sporočili iz slovenske zveze. Namesto slovenske zastave so uporabili slovaško.

Organizatorji so namreč na LED panojih, LED kocki in v uradnem biltenu tekmovanja namesto slovenske zastave uporabili slovaško.

"Ker to ni prvo takšno ravnanje organizatorjev največjih tekmovanj pod okriljem Evropske odbojkarske konfederacije, na OZS pričakujemo opravičilo organizatorjev, italijanske odbojkarske zveze in Evropske odbojkarske konfederacije, obenem pa od Evropske odbojkarske konfederacije zahtevamo, da poostri nadzor nad organizatorji tekmovanj in se tako v prihodnje izogne tovrstnim situacijam," so v izjavi za javnost zapisali pri slovenski odbojkarski zvezi.

 | Avtor: Twitter Twitter

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je sicer na četrtkovi polfinalni tekmi izgubila proti Poljski, ob tem pa ostala brez prvega podajalca Gregorja Ropreta, ki je zaradi poškodbe gležnja že končal nastope na evropskem prvenstvu. Namesto njega bo zaigral Dejan Vinčić.

Slovenci bodo igrali tekmo za tretje mesto. V Rimu se bodo v soboto ob 17.30 pomerili s Francijo, ki je doživela poraz proti Italiji.

Slovenija odbojka Polfinale EP Šport Poljaki zaustavili Slovence v polfinalu EP v odbojki

Slovenija odbojka | Avtor: Epa Epa

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 7
  • dare326 00:04 16.september 2023.

    Rešitev je v novi slovenski zastavi, najboljši predlog je po mojem mnenju zastava heraldičnega društva: išči pod "simboli-heraldica-slovenica".

  • blayo 16:23 15.september 2023.

    Klasika. Italijani so najbolj ignorantski narod na svetu. Imam dva sodelavca Italijana... dokler jima nisem povedal, nista imela pojma kje je Slovenija. Kje je potem šele zastava pa grb in himna 😂😂😂

  • fuckZ24 15:37 15.september 2023.

    ko bodo naslednjič Italijani tekmovali pri nas, naj naši obesijo madžarsko zastavo. JBG, saj farbe so približno tam, tam. Koga briga, če so črte vodoravne in ne pokončne.