Šport
2114 ogledov

Slovencem na poti do finala evropskega prvenstva stoji ...

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji se bodo v polfinalu evropskega prvenstva pomerili s starimi znanci Poljaki.

Slovenija bo v polfinalu evropskega prvenstva v odbojki v Rimu igrala s Poljsko. Poljaki so namreč danes v četrtfinalu v Bariju v štirih nizih s 3:1 (-26, 15, 34, 17) premagali Srbe. Bržkone je zmagovalca odločil tretji niz, v katerem so gledalci videli pravo dramo in zmago Poljske s 36:34. Pred tem so uvodni niz v podaljšku dobili Srbi, nato pa Poljakom dovolili, da so se v drugem razigrali. V četrtem se je zgodba ponovila.

Slovenska reprezentanca se je sicer s čarterskim letom danes dopoldne že podala v Italijo. V hotel na obrobju italijanske prestolnice je prispela v zgodnjem popoldnevu in po krajšem počitku opravila trening v fitnesu. Z dvorano PalaLottomatica, prizoriščem zaključnih bojev, se bo spoznala v sredo. Dan kasneje (ura začetka tekme še ni znana) se bo za finalno vstopnico borila s Poljsko, ki je po hudem boju s 3:1 ugnala Srbijo.

Poljska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Profimedia Profimedia

Slovenska reprezentanca bo več o dobro poznanih tekmecih, s katerimi se je v letošnjem poletju pomerila že dvakrat, spregovorila v sredo. Tudi pred vrhuncem evropskega prvenstva je v ekipi še naprej moč čutiti izjemno pozitivno energijo, izjemno motiviranost in optimizem. K temu zagotovo pripomore tudi zgodovina. Slovenija je namreč na predhodnih štirih izvedbah evropskega prvenstva kar trikrat nastopila v polfinalu (2015, 2019, 2021) in si vselej zagotovila mesto v finalu.

V dosedanjem delu evropskega prvenstva so izbranci selektorja Gheorgheja Cretuja uvodoma v Varni v izjemnem slogu opravili z nastopi v prvem delu tekmovanja. Po zmagi proti Ukrajini s 3:1 so nanizali uspehe brez izgubljenega niza proti Finski, Španiji, Hrvaški in Bolgariji. V osmini finala so naleteli na izvrstne Turke, ki so vodili z 2:0, a je velika srčnost slovenskih odbojkarjev botrovala izjemnemu zasuku za zmago s 3:2. Vse prej kot lahko delo jih je pričakalo tudi v četrtfinalu, a so v ponedeljek odpor tekmecev – znova so bili to Ukrajinci, po tesni tekmi zlomili s 3:1.

 

Po drami v polfinale EP še Italija

Zadnji polfinalisti letošnjega odbojkarskega evropskega prvenstva pa so Italijani. V napetem četrtfinalu so v Bariju ugnali Nizozemce s 3:2 (-19, 17, 16, -23, 12). V polfinalu bodo igrali s Francozi.

Po dobrem začetku Nizozemske je v nadaljevanju vse kazalo na hitro zmago Italije, ki je naslednja niza dobila na 17 in 16. V četrtem pa so evropski in svetovni prvaki obstali, kar so Nizozemci izkoristili za prednost sedmih točk. Italijani so se še približali na 23:22 in 24:23, niz pa je pripadel gostom iz dežele tulipanov.

Tudi odločilni niz so bolje začeli Nizozemci, a so Italijani hitro izenačili in povedli za tri točke, prednosti pa nato niso več izpustili iz rok.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice