Šport
668 ogledov

"Pokazali smo naš značaj, naše srce!"

Slovenska odbojkarska reprezentanca Epa
Slovenski odbojkarji so se z zmago nad Ukrajino že uvrstili med najboljše štiri reprezentance v Evropi.

Slovenska moška odbojkarska reprezentanca je na evropskem prvenstvu izpolnila cilj, ki si ga je zadala pred odhodom. Uvrstila se je med štiri najboljše reprezentance in si zagotovila polfinale v Rimu, potem ko je v četrtfinalu v Varni s 3:1 (17, 29, -21, 23) premagala Ukrajino.

Slovenska reprezentanca je dosegla še sedmo zmago na tem prvenstvu. Zmaga proti Ukrajini je bila težko priborjena, a sladka, saj ji je omogočila že četrto polfinale na zadnjih petih prvenstvih in tretje zapovrstjo. Za svoje četrto finale pa bodo morali varovanci Gheorgeja Cretuja premagati še eno oviro, to bo zmagovalec obračuna med Poljsko in Srbijo.

Slovenska odbojkarska reprezentanca Evropsko prvenstvo Šport Slovenija po pravi drami med štirimi najboljšimi v Evropi!

Slovenci so na prvenstvu že kazali boljše predstave, kot so jo tokrat. Toda spet se je pokazalo, da so najmočnejši, ko je to najbolj potrebno, proti Ukrajincem so dva niza izvlekli, ko so bili že v izgubljenem položaju. Če je bilo v igri nekaj napak preveč, pa je bilo najbolj pomembno, da jih niso delali v končnicah nizov, znali so izkoristiti izkušnje in se dokopati do novega velikega uspeha.

"V športu je težko ponavljati stvari. Mi smo osvojili kolajno 2015, 2019, 2021, s tem pa si ustvarili nek pritisk. Vsi od nas pričakujejo, da bomo spet v finalu. A pot do tja je težka, treba je iti tekmo za tekmo. Imeli smo težko skupino, a zmagali vse tekme. Pa še dve v izločilnih bojih. Res sem vesel, fantje si res zaslužijo spoštovanje, vesel sem, da sem lahko njihov trener," je bil po zmagi ponosen Romun na slovenski klopi.

Gheorghe Cretu | Avtor: Epa Epa

"Presrečni smo. Še ena neverjetno težka tekma. Po prvih dveh nizih, ko nam je igra lepo tekla, smo se v nadaljevanju malenkost uspavali, malo preveč sprostili, nismo bili več agresivni. Videlo se je, da so Ukrajinci šli na vse ali nič, uspelo jim je nekaj fantastičnih servisov in napadov. Tako je bilo do konca težko, ampak še enkrat več smo pokazali naš značaj, srce, kar je v končnicah pretehtalo," je tekmo opisal prvi reprezentančni podajalec Gregor Ropret.

"Kljub temu, da bodo v Rimu najboljše ekipe, tja ne gremo le sodelovat. Upam, da se bo tradicija nadaljevala, da se statistika ne bo spremenila, da bomo tudi tokrat prišli do finala. Vem pa, da nobenemu proti nam ne bo lahko, še posebno, če bomo tako agresivni, kot smo bili danes v prvih dveh nizih," je zaključil podajalec italijanskega odbojkarskega velikana Perugie.

Rok Možič | Avtor: Epa Epa

"Že drugo zaporedno tekmo smo imeli nekaj težav. Dokazali so, da so zahtevni tekmeci, posebej Oleg Plotnickij, ki je eden najboljših serverjev na svetu. A tudi mi smo spet dokazali, da imamo srce, da ne obupamo. V težkih trenutkih zaključujemo napade, verjamemo vase. Zdaj bomo imeli malo počitka, nato nas čaka pot v Rim. Hvala navijačem, ki so se pripeljali do sem, nismo jih razočarali. Zagotovo je kdo izgubil kakšno leto življenja, nekaj stresa je bilo, a navijače pozivam, da vendarle še v večjem številu pridejo v Rim. Mi jim obljubljamo, da bomo dali vse od sebe," pa je obljubil Rok Možič, ki je tekmo zaključil s 16 točkami.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
  • radovednica 08:17 12.september 2023.

    Pravi karakter bi bil končno enkrat prvo mesto, kar so lahko le sanje te generacije, za katero velja, da je skoraj polovica tik "pred upokojitvijo". Pravi nasprotniki pridejo sedaj (Poljska, Srbija, Francija, Italija), Ukrajina je podpovprečna ekipa, kot prej Turčija ...prikaži več z zgolj enim igralcem (Lagumdžijo) na nivoju, pa toliko neverjetnih težav.

Sorodne novice