Šport
290 ogledov

Znana prva četrtfinalista

Barthelemy Chinenyeze Profimedia
Francozi gladko prek Bolgarov, v četrtfinalu z Romuni.

Francoska odbojkarska reprezentanca na evropskem prvenstvu upravičuje status enega izmed favoritov. Gladko se je uvrstila v četrtfinale, potem ko je v Varni brez večjih težav ugnala gostitelje Bolgare, izid je bil 3:0 (21, 21, 15). V četrtfinalu se bo merila z Romunijo, ki je v prvi tekmi osmine finala s 3:2 ugnala Hrvaško.

Olimpijski prvaki so ves čas tekme nadzorovali položaj. Izenačen je bil le prvi niz, ko so gostitelji pred končnico celo vodili, zadnjič z 19:18. Končnica pa je po zaslugi servisa in bloka povsem pripadla gostom, ki so že na začetku preostalih dveh nizov ušli in tekmo zanesljivo pripeljali do konca.

Pri Francozih, ki so pokazali, da imajo veliko število igralcev, na katere lahko računajo, je bil s 13 točkami najučinkovitejši Barthelemy Chinenyeze. Bolgari so odigrali slabše kot proti Sloveniji v predtekmovalni skupini, predvsem to velja za njihova najboljša igralca Cvetana Sokolova in Aleksandra Nikolova, ki sta dosegla le po šest točk.

Bolj zanimiva in negotova je bila prva tekma med Romunijo in Hrvaško. Romuni so gladko dobili prva dva niza, Hrvati prav tako zanesljivo tretjega, negotov boj pa se je razplamtel v četrtem. Hrvati so že vodili z 22:19, a so tekmeci dobili štiri točke zapovrstjo in nekaj trenutkov pozneje prišli tudi do zaključne žoge. Niso je izkoristili, Hrvati pa so nato svojo tretjo.

Slednji so nepopustljivost pokazali tudi v "tie breaku", v katerem so zaostajali z 2:6, vendar prišli do izenačenja na 8:8. Na drugi pritisk v tem delu pa niso več našli odgovora, tako da se poslavljajo od prvenstva.

Pri Romunih je blestel korektor Alexandru Ratu, ki je ob več kot 60-odstotni uspešnosti napadov dosegel 30 točk. Robert Calin se je izkazal s petimi bloki, pri Hrvaški pa je Petar Đirlić, nekdanji igralec ACH Volleyja, prispeval 29 točk, od tega dve s servisi ter štiri z bloki.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice