Šport
8591 ogledov

Slovenski bronasti junaki medaljo posvetili prav posebni osebi

Slovenska odbojkarska reprezentanca Profimedia
Slovenski odbojkarji so zmago nad Francijo in bron na evropskem prvenstvu posvetili Gregorju Ropretu in vsej Sloveniji.

Slovenska odbojkarska reprezentanca noče sestopiti z zmagovalnega odra evropskih prvenstev. V Rimu je osvojila že tretjo zaporedno kolajno, skupno pa četrto. V zadnjih letih samo enkrat ni osvojila odličja, vse prejšnje pa so bile srebrnega leska. Z zmago v malem finalu so se Francozom tudi oddolžili za nekaj bolečih porazov, kot sta bila na primer finalni na prvenstvu leta 2015, ko jih je vodil zdajšnji francoski selektor Andrea Giani, in kvalifikacijski za olimpijske igre v Tokiu, ko so v Berlinu prav tako po vodstvu z 2:0 igrali pet nizov. Če bi takrat dobili "tie break", Francozi ne bi mogli pozneje osvojiti olimpijskega zlata.

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia
Toda tokrat se je tekma s Francozi končala drugače. Varovanci Gheorgheja Cretuja, ki so z odlično igro, predvsem v obrambi, že vodili z 2:0, tokrat nikakor niso želeli tekmecem prepustiti odločilnega niza, velika želja, borbenost in konec koncev tudi kakovost je bila v Rimu na njihovi strani. V odločilnem nizu se roke niso zatresle, napadalci pa so z odliko opravili svoje delo. Na koncu so se veselili brona, katerega so posvetili svojemu poškodovanemu soigralcu Gregorju Ropretu in celotni Sloveniji.

"Prvič smo se od turnirja poslovili z zmago, to je fenomenalen občutek. Pobrali smo se po dveh izgubljenih nizih, kot da bi bili druga ekipa. V odločilni niz smo vstopili z energijo, prepričani smo bili vase, uspelo nam je. Zaslužili smo si, zmagali za Gregorja Ropreta, za vso Slovenijo, za vse, ki so nas prišli bodriti. Vse to nam veliko pomeni, hvala vsem," je po končanem prvenstvu Jan Kozamernik zmago nad Francijo posvetil Ropretu, ki je Slovenijo pripeljal do boja za medalje, preden mu je poškodba v polfinalu proti Poljski preprečila, da bi poveljeval slovenski igri tudi na tekmi za tretje mesto.

Namesto Ropreta je tako vajeti igre slovenske reprezentance prevzel Dejan Vinčić, ki je: "Prišel, videl, zmagal, tako rečejo Italijani. Zelo sem ponosen na fante, da smo se sploh dali v položaj, da sem lahko pomagal. Presrečen sem za te fante, celo poletje so garali. Za mene ni bilo najlažje priti en dan prej, se na hitro pripraviti na nekaj takega, res ena nenormalna izkušnja, a zelo sem ponosen in vesel, da se je vse izteklo, kot se je. Prvič smo tekmovanje končali z zmago, kar je fenomenalno. Ta bron sije kot zlato."

Dejan Vinčić | Avtor: Profimedia Profimedia

A slavje naših fantov ne bo smelo trajati predolgo. S tem uspehom se sezona za slovenske reprezentante še ni končala, čakajo jih namreč še kvalifikacije za olimpijske igre. Konec meseca bodo začeli turnir na Japonskem, kjer bodo v skupini z ZDA, Japonsko, Srbijo, Turčijo, Finsko, Egiptom in Tunizijo lovili eno izmed dveh letalskih kart za Pariz.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice