Slovenki prva in tretja

Foto: Profimedia Anamarija Lampič
Dober nastop slovenskih sprinterk.
Oglej si celoten članek

Katja Višnar je v kvalifikacijah pred sprintersko tekmo za svetovni pokal v smučarskem teku v Drammnu na Norveškem dosegla najboljši čas. Na 1,2 km dolgi progi v klasičnem slogu pa je bila tretja Anamarija Lampič, ki se bori za skupno zmago v sprinterski razvrstitvi. Zaostala je sedem desetink sekunde. Med njima je bila na drugem mestu Norvežanka Jonna Sundling z 0,35 sekunde zaostanka.

Vesna Fabjan, tretja Slovenka, je bila 42. med 55 tekmovalkami in se z 8,66 sekunde zaostanka ni uvrstila v izločilne boje, ki se bodo začeli ob 15.30.

Lampičeva je trenutno v sprinterski razvrstitvi pokala druga s 432 točkami, s 449 vodi Švedinja Linn Svahn. Slednja je bila v kvalifikacijah šesta z dvema sekundama in stotinko zaostanka za Višnarjevo. Med tekači sta nastopila Janez Lampič in Miha Šimenc, toba sta ostala prez preboja v trideseterico.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.