Šport > Zimski športi
481 ogledov

Slovenki prva in tretja

Anamarija Lampič Profimedia
Dober nastop slovenskih sprinterk.

Katja Višnar je v kvalifikacijah pred sprintersko tekmo za svetovni pokal v smučarskem teku v Drammnu na Norveškem dosegla najboljši čas. Na 1,2 km dolgi progi v klasičnem slogu pa je bila tretja Anamarija Lampič, ki se bori za skupno zmago v sprinterski razvrstitvi. Zaostala je sedem desetink sekunde. Med njima je bila na drugem mestu Norvežanka Jonna Sundling z 0,35 sekunde zaostanka.

Vesna Fabjan, tretja Slovenka, je bila 42. med 55 tekmovalkami in se z 8,66 sekunde zaostanka ni uvrstila v izločilne boje, ki se bodo začeli ob 15.30.

Lampičeva je trenutno v sprinterski razvrstitvi pokala druga s 432 točkami, s 449 vodi Švedinja Linn Svahn. Slednja je bila v kvalifikacijah šesta z dvema sekundama in stotinko zaostanka za Višnarjevo. Med tekači sta nastopila Janez Lampič in Miha Šimenc, toba sta ostala prez preboja v trideseterico.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice