Šport > Zimski športi
134 ogledov

Lampičeva ostaja v rdeči majici vodilne

Anamarija Lampič Epa
Anamarija Lampič tokrat tik za stopničkami.

Anamarija Lampič je v Falunu v sprintu v klasičnem slogu osvojila četrto mesto, s tem pa je zadržala rdečo majico za najboljšo v skupni sprinterski razvrstitvi. Nekoliko se ji je sicer s tokratno zmago približala dvajsetletna Švednja Linn Svahn. Na zmagovalni oder sta stopili še Rusinja Natalija Neprjajeva, tretje mesto pa je osvojila še ena domačinka Jonna Sundling.

V četrtfinalu sta z nastopi končala Katja Višnar in Miha Šimenc, Janez Lampič pa je zaključil na 40. mestu v kvalifikacijah.

Štiriindvajsetletna Lampičeva je ostala vodilna v razvrstitvi sprintov, a je v boju za rdečo majico po zmagi Svhanova na drugem mestu zmanjšala zaostanek na 20 točk. Na prejšnjih štirih sprintih je bila Lampičeva vedno na stopničkah, po dvakrat je zmagala in bila druga.

Lampičeva je v četrtfinalni skupini tekla v drugi skupini in zaostala štiri desetinke le za Švedinjo Johanno Hagstroem za zanesljiv preboj v polfinale. Še pet desetink počasnejša je bila prepričljivo vodilna v svetovnem pokalu Theresa Johaug iz Norveške, četrta pa je bila Američanka Jessico Diggins (+2,3), sicer tudi četrta v seštevku sezone. Slednja je že tedaj izpadla, Johaugova pa je bila vse do konca na drugem mestu med srečnimi poraženkami in si zagotovila polfinale po času.

Višnarjeva je bila tretja v zadnji, peti četrtfinalni skupini, vendar počasnejša od Johaugove, v skupini pa od Svahnove in Norvežanke Heidi Weng.

V polfinalu je bila Lampičeva večji del na petem mestu, za njo je bila le Johaugova, ki je tekmo končala na 12. mestu. Po predzadnjem vzponu je bila Slovenka videti že v izgubljenem položaju, vendar je imela odlične smuči in se je tekmicam povsem približala na spustu. Naslednji vzpon ji je prinesel najprej tretje mesto, nato pa je v zaključku zaostala le za Neprjajevo ter za pet stotnik prehitela Sundlingovo za zanesljiv nastop v finalu.

V njem je nastopila sedmerica zaradi dveh povsem izenačenih časov polfinala na šestem mestu. Lampičeva je začela povsem drugače kot v polfinalu, hitro prišla med najboljše in bila potem večino časa za domačinkama Svahnovo in Sundlingovo. Potem pa jo je v začetku ciljne ravnine prehitela še Neprjajeva in Lampičeva v zaključku ni imela pravih možnosti za nov preboj med prve tri.

Med tekači je v finalu Norvežan Paal Goldberg za 52 stotink ugnal rojaka Erika Valnesa in za 82 Rusa Aleksandra Bolšunova. A je slednji povečal vodstvo v seštevku pokala, saj je moral njegov najbližji zasledovalec Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo zaradi zlomljenega prsta na prisilni dopust. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice