Šport > Zimski športi
2575 ogledov

Lampičeva po uspehu kariere: "In sem šla, počasi."

Anamarija Lampič Profimedia
Slovenska smučarska tekačica je s suvereno predstavo prišla do odmevnega rezultata.

Najboljša slovenska smučarska tekačica Anamarija Lampič je zmagala v sprinterski razvrstitvi novoletne turneje in je osvojila rdečo majico.

Anamarija Lampič Tour de Ski Šport Lampičevi rdeča majica in 6.000 frankov na novoletni turneji

Lampičeva, ki je v skupnem seštevku celotne turneje končala na 19. mestu, je imela že pred odločilno etapo izdelan taktičen načrt. Tega je izpeljala do popolnosti.

"Že včeraj sem si zadala, da moram dobiti vse točke na štadionu, na prvem sprintu. Res sem se dobro ogrela, držala do konca, napadla na zadnjem klancu, šla na vso moč. Na vrhu pred ravnino sem malce zmanjšala hitrost, da so se tekmice malce 'zaletele', nato pa sem pospešila in dobila to prednost," je pojasnila Slovenka.

"Super sem vesela, da sem dobila te točke in da sem na koncu osvojila tudi rdečo majico. Ko smo zapuščale stadion, sem se obračala proti Steffanu (Sarracu, trenerju Lampičeve, op. STA) in ga spraševala, če je dovolj. Potrdil mi je ter rekel, naj grem le še počasi naprej. In sem šla, počasi," se je smejalo Lampičevi.

Anamarija Lampič Tour de Ski | Avtor: Profimedia Profimedia

Generalna zmaga na novoletni turneji je še tretjič pripadla Norvežanki Therese Johaug, druga je bila Rusinja Natalija Neprjajeva, tretja pa Norvežanka Ingvild Flugstad Oestberg. 

Svetovni pokal se bo nadaljeval konec prihodnjega tedna v nemškem Dresdnu s sprintoma posamično in ekipno. V Nemčiji bodo Slovenijo zastopali Lampičeva, Katja Višnar, Vesna Fabjan, Alenka Čebašek, Miha Šimenc in Janez Lampič.

Rus Aleksander Bolšunov je zmagal na moškem delu novoletne turneje. Z dobrimi 27 sekundami prednosti je slavil pred rojakom Sergejem Ustjugovim, tretji je bil branilec lanske novoletne zmage Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo. Edini slovenski tekač Miha Šimenc je bil 52. (+4,08,6).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice