Šport > Zimski športi
964 ogledov

Lampičeva še enkrat več zelo dobra

Anamarija Lampič Epa
Lampičeva do svoje najboljše uvrstitve na 10 km prosto.

Norveška smučarska tekačica Therese Johaug je zmagala na tretji tekmi novoletne turneje v Dobbiacu, ki je štela tudi svetovni pokal. Na 10 km prosto je bila druga njena rojakinja Ingvild Flugstad Oestberg z zaostankom le sedmih desetink sekunde, tretja pa Švedinja Ebba Andersson (+10,2). Najboljša Slovenka Anamarija Lampič je bila 16. (+1:00,5). Vesna Fabjan, preostala Slovenka v karavani turneje, je bila 59. (3:43,6).

Pred tem so Rusi na 15 km prav tako v prosti tehniki zabeležili trojno zmago. Sergej Ustjugov je bil najhitrejši v cilju, drugi je bil Ivan Jakimuškin, ki je zaostal 22,6 sekunde, tretji pa Aleksander Bolšunov (+29 sekund). Na 64. mestu je končal edini slovenski predstavnik Miha Šimenc (+3:18,4).

Po dveh tekmah je bila Anamarija Lampič druga v skupnem seštevku novoletne turneje po času s sekundo zaostanka za Rusinjo Natalijo Neprjajevo ter obenem vodilna po točkah. Po dveh tekmah je imela 30 točk, 25 Američanka Jessica Diggins na drugem mestu, tretja je bila Neprjajeva (24). Slednja je bila tokrat šesta (+26,0), Digginsova pa sedma (35,6). Vodilna v svetovnem pokalu Johaugova je zdaj na čelu novoletne turneje po drugi zmagi v tej seriji to sezono, 21 sekund za njo je Neprjajeva, 22 pa Norvežanka Heidi Weng.

S 57 sekundami zaostanka je Lampičeva na sedmem mestu, a je ostala prva po točkah, ima jih 38, dve manj jih je zbrala Digginsova, osem manj pa Johaugova na tretjem mestu. Slovenka je sicer za eno mesto izboljšala najboljšo uvrstitev na razdalji v prostem koraku, ko je bila v Lenzerheideju na 17. mestu.

Vodilni v razvrstitvi pokala Norvežan Johannes Hoesflot Klaebo, tudi branilec lanske zmage na novoletni turneji, je bil danes šele 17. (+1:11,64). Ustjugov vodi v seštevku turneje, 27 sekund zaostaja Bolšunov, 37 sekund pa Klaebo na tretjem mestu. Vsi drugi že krepko minuto zaostajajo za vodilnim Ustjugovom, četrti je Norvežan Hans Christer Holund (+1,20).

Turneja se bo nadaljevala na prvi dan novega leta, prav tako v Dobbiacu, kjer bo ob 11.40 začetek zasledovalne tekme na 10 km v klasičnem slogu za tekmovalke, tekači pa bodo ob 13. uri začeli zasledovanje na 15 km klasično.

Komentarjev 1
  • diflati 22:55 01.januar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks