Šport > Zimski športi
313 ogledov

Lampičeva tudi na 10 km tik za stopničkami

Anamarija Lampič Epa
Anamarija Lampič se je tokrat izkazala tudi v nesprinterski tekmi.

Norvežanka Therese Johaug je bila najhitrejša tudi na današnji zasledovalni tekmi svetovnega pokala smučarskih tekačic v Oestersundu. Johaugova je na 10-kilometrski preizkušnji v klasičnem koraku za 57,4 sekunde ugnala rojakinjo Heidi Weng, za 57,8 pa še eno Norvežanko Ingvild Flugstad Oestberg. S petim mestom se je izkazala Anamarija Lampič.

Ta je tekmo začela kot 16., že po polovici proge je napredovala za štiri mesta, v zadnjih dobrih petih kilometrih pa je prehitela še sedem tekmic. Na koncu je za Johaugovo zaostala 1:38,7 minute. Pred njo je na četrtem mestu končala še Švedinja Ebba Andersson (+58,6). Druga slovenska predstavnica Katja Višnar je bila zadnja, 67., zaostala pa je 8:53,9 minute.

"Že na ogrevanju sem videla, da sem imela več energije in lahke noge. Danes sem se res dobro ogrela. Napadla sem od začetka, zapodila sem se za dekleti, ujela prvi vlak in enostavno so bile tudi take razmere, da so mi res ustrezale," je po petem mestu dejala Lampičeva.

"Pohvaliti moram tudi serviserje, smuči so letele in prijemale. Ko so fantje končali, je sicer začelo deževati, tudi na našem ogrevanju je še deževalo, potem pa je začelo snežiti, tako da je bilo kar varljivo. Therese je bila tako spredaj kot nekakšen 'ratrak'. Sama sem se držala v koloni, smučala zadaj in čakala na zadnji krog oziroma zadnji klanec," je dodala Slovenka.

Glavni trener Nejc Brodar pa je poudaril, da so bili kar nekoliko v skrbeh zaradi napovedanega sneženja. "Servis je bil pripravljen tudi na možnost menjave smuči pred samim startom, a smo se odločili, da ostanemo na prvi izbiri in na koncu se je to izkazalo za pravilno odločitev. Ana je še enkrat več odlično tekla taktično. Na začetku je ulovila skupino in nato taktično lepo tekla v zavetrju. Potem smo že na progi, ko smo videli, da je oprijem dober, pričakovali, da bo ohranila moči za zadnji del. Vemo, da je Ana znana po tem, da je še boljša v drugi polovici tekme. Z odličnim spustom je pridobila mesta in na soročnem poganjanju proti cilju je zasluženo prišla do odlične uvrstitve," je pojasnil Brodar.

Johaugova ima zdaj že 1890 točk v skupni razvrstitvi, sledita ji danes 12. Rusinja Natalija Neprjajeva (1250) in Wengova (1214). Lampičeva, ki je dosegla svojo najboljšo uvrstitev na razdalji, je ostala na osmem mestu, ima 666 točk, Višnarjeva pa je 41. s 107.

Že pred tem je na moški, 15-kilometrski zasledovalni preizkušnji zmagal Norvežan Paal Golberg. Golberg, ki se je do zmage prebil z osmega mesta, je za 0,3 sekunde prehitel skupno vodilnega Rusa Aleksandra Bolšunova, ki je tekmo začel s petega mesta.

Tretji je bil še en Norvežan Martin Nyenget. Ta je startal kot enajsti in za zmagovalcem zaostal 2,1 sekunde. Štiri desetinke za njim pa je končal zmagovalec sobotne posamične tekme na 15 km, prav tako Norvežan Sjur Roethe. Tudi sicer so Norvežani spet prevladovali, saj so imeli sedem tekmovalcev v prvi osmerici oziroma osem v enajsterici. Miha Šimec je končal na 72. mestu s 6:27 minute zaostanka, Janez Lampič pa je bil 86. (+10:40,3).

Naslednja preizkušnja karavano smučarskih tekačev čaka v torek, ko se bodo v okviru nove serije tekmovanj Ski Tour merili v Areju. Tam bosta na sporedu ženski in moški sprint v prosti tehniki.

Komentarjev 3
  • nothoco 05:30 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • ticedi 02:41 17.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks

  • tinfedisc 23:30 16.februar 2020.

    www.Badoo.red - spletna stran za zmenke za odrasle, ki želijo najti partnerja za seks