Slovenki za konec tik pod stopničkami

Foto: EPA
Foto: EPA
V belgijski prestolnici sta Martina Ratej in Tina Šutej na zadnjem mitingu diamantne lige v sezoni dosegli zelo dobri uvrstitvi.
Oglej si celoten članek

Martina Ratej je bila na zadnji tekmi diamantne lige v sezoni, ki poteka v Bruslju, četrta v metu kopja; orodje je vrgla 60,19 metra.

"Zadovoljna sem z današnjim izidom in uvrstitvijo. Četrto mesto, met prek 60 m. In po olimpijskih igrah v Riu nisem kaj veliko trenirala. Poleg tega za menoj ni najboljša sezona, zato lahko nastop v Bruslju ocenim kot odličen," je dejala Ratejeva, ki je zaostala za le Latvijko Madaro Palameiko, ki je z državnim rekordom (66,18 m) potrdila skupno zmago v disciplini, Čehinjo Barboro Špotakovo (63,78 m) in Američanko Karo Winger (61,86 m).

Ratejeva je sicer slabo začela, saj so ji v prvi seriji namerili le 53,26 m, v drugi seriji je imela pet metrov daljši met (58,32 m), v tretji pa je še na drugi tekmi zaporedoma presegla 60 m (60,19 m) in bila tedaj na tretjem mestu. V četrti seriji je imela neveljaven met in jo je prehitela rekorderka Wingerjeva z 61,86 m. Slovenska rekorderka je tudi v predzadnji in zadnji seriji ostala brez rezultata. S tremi točkami je v skupnem seštevku diamantne lige zasedla šesto mesto.

Šutejeva v prvo prek 442 cm

Tina Šutej je osvojila peto mesto v skoku s palico (4,42 m). Šutejeva, edina slovenska atletska finalistka prejšnji mesec na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, je izpustila začetno višino na 4,22 metra, na 4,32 in 4,42 m pa je bila uspešna prvič.

Tedaj je vodila skupaj z Grkinjo Ekaterino Stefanidi, aktualno olimpijsko zmagovalko, dotlej pa ni nastopila le še Američanka Sandi Morris, srebrna v Riu. Šutejeva je nato letvico na višini 4,52 metra trikrat podrla.

 
Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.