Šport
12 ogledov

Slovenki za konec tik pod stopničkami

Martina Ratej EPA
V belgijski prestolnici sta Martina Ratej in Tina Šutej na zadnjem mitingu diamantne lige v sezoni dosegli zelo dobri uvrstitvi.

Martina Ratej je bila na zadnji tekmi diamantne lige v sezoni, ki poteka v Bruslju, četrta v metu kopja; orodje je vrgla 60,19 metra.

"Zadovoljna sem z današnjim izidom in uvrstitvijo. Četrto mesto, met prek 60 m. In po olimpijskih igrah v Riu nisem kaj veliko trenirala. Poleg tega za menoj ni najboljša sezona, zato lahko nastop v Bruslju ocenim kot odličen," je dejala Ratejeva, ki je zaostala za le Latvijko Madaro Palameiko, ki je z državnim rekordom (66,18 m) potrdila skupno zmago v disciplini, Čehinjo Barboro Špotakovo (63,78 m) in Američanko Karo Winger (61,86 m).

Ratejeva je sicer slabo začela, saj so ji v prvi seriji namerili le 53,26 m, v drugi seriji je imela pet metrov daljši met (58,32 m), v tretji pa je še na drugi tekmi zaporedoma presegla 60 m (60,19 m) in bila tedaj na tretjem mestu. V četrti seriji je imela neveljaven met in jo je prehitela rekorderka Wingerjeva z 61,86 m. Slovenska rekorderka je tudi v predzadnji in zadnji seriji ostala brez rezultata. S tremi točkami je v skupnem seštevku diamantne lige zasedla šesto mesto.

Šutejeva v prvo prek 442 cm

Tina Šutej je osvojila peto mesto v skoku s palico (4,42 m). Šutejeva, edina slovenska atletska finalistka prejšnji mesec na olimpijskih igrah v Riu de Janeiru, je izpustila začetno višino na 4,22 metra, na 4,32 in 4,42 m pa je bila uspešna prvič.

Tedaj je vodila skupaj z Grkinjo Ekaterino Stefanidi, aktualno olimpijsko zmagovalko, dotlej pa ni nastopila le še Američanka Sandi Morris, srebrna v Riu. Šutejeva je nato letvico na višini 4,52 metra trikrat podrla.

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.