Slovenska ekipa do prve zmage v svetovni seriji

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Prva zmaga v svetovni seriji za Ale BTC Ljubljana.
Oglej si celoten članek

Italijansko-slovensko žensko kolesarsko moštvo Ale BTC Ljubljana je danes slavilo prvo zmago v svetovni seriji od združitve ekip Ale Cipollini in BTC City Ljubljana po koncu sezone 2019. Danes je bila v drugi etapi dirke po Burgosu od Pedrose de Valdeporresa do Villarcaya najboljša Rusinja Anastasija Čursova.

Po samostojnem pobegu je 26-letna Rusinja v cilj prišla 1:11 minute pred glavnino. V sprintu le te je bila najboljša Danka Amalie Dideriksen (Trek-Segafredo), tretje mesto je v etapi zasedla Britanka Alice Barnes (Canyon SRAM).

Edina Slovenka na dirki po Burgosu Špela Kern (Massi Tactic) je bila danes 36. V skupnem seštevku pa po 20. mestu v četrtkovi prvi etapi še naprej zaostaja vsega pet sekund za vodilno Švicarko Elise Chabbey (Canyon SRAM).

Ale BTC Ljubljana je od združitve pred začetkom sezone 2020 zabeležila devet zmag, a do danes nobene v svetovni seriji. Chursina je ekipi prikolesarila sploh prvo zmago letos.

Slovenska ekipa BTC City Ljubljana je do leta 2020 enkrat slavila v svetovni seriji, potem ko je bila Eugenia Bujak najboljša na veliki nagradi Plouayja leta 2016. Italijanska ekipa Ale Cipollini pa je do leta 2019 pred združitvijo dosegla osem zmag v svetovni seriji.

V soboto bo na vrsti predzadnja tretja etapa od Medine de Pomarja do Ojo Guarene. Dirka po Burgosu se bo končala v nedeljo s kraljevsko etapo in 12 km dolgim ciljnim vzponom na Lagunas de Neila.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.