Slovenska legenda z dvema zmagama v vlogi selektorja

Foto: Epa
Foto: Epa
Slovenski udeleženci EP ostajajo stoodstotni.
Oglej si celoten članek

Tako kot slovenska reprezentanca, je po dveh tekmah na evropskem prvenstvu uspešen tudi drugi strelec v zgodovini slovenske izbrane vrste. Aleš Pajovič je namreč kot selektor Avstrijo popeljal do druge zmage, gostitelji prvenstva so tokrat premagali Ukrajino s 34:30.

Avstrija ima tako dve zmagi in lepo izhodišče za nadaljevanje, ni pa še vse odločeno, saj sta v tej skupini za njo dve ekipi s po dvema točkama. "Vzdušje je bilo enkratno, fantje so se sijajno borili. Užitek je bilo gledati moje fante, kako so igrali. Zmago smo zaslužili, a že gledamo naprej," je dvoboj ocenil Pajovič.

Že popoldne pa je prvič na EP zmagala tudi Češka. Čehi so v prvem krogu izgubili z Avstrijo, tokrat pa so premagali Severno Makedonijo. Stanislav Kasparek je bil s sedmimi goli najboljši pri Čehih, pri Makedoncih pa je bil Kiril Lazarov preveč osamljen z 11 goli.

Foto: Epa Aleš Pajovič

Veliko presenečenje: izpad Francije

Za galske peteline pa so bili usodni sogostitelji prvenstva Norvežani, ki so v Trondheimu slavili z 28:26 (15:14). Francija, tretja tako z zadnjega SP kot zadnjega EP, se je po dveh porazih že poslovila, saj v skupini nima niti točke, medtem ko sta na prvih mestih neulovljivi Norveška in Portugalska s po štirimi točkami.

Ludovic Fabregas je sicer dosegel osem golov, toda na drugi strani je bil še bolj razpoložen Sander Sagosen, ki je navdušil več kot 8000 navijačev z desetimi goli. Francozi so sploh prvič doslej v zgodovini EP nastope končali že po prvem delu tekmovanja.

Portugalska si je z drugo zmago v skupini D pripravila dobro izhodišče, ki se je ob norveški pomoči že spremenilo v zanesljivo napredovanje. Potem ko so v prvem krogu Portugalci presenetili Francoze, so v drugi tekmi premagali še Bosno in Hercegovino. Pedro Portela je vodil svojo ekipo z desetimi goli, na drugi strani jih je pet dosegel Nikola Prce.

EP v rokometu Slovenija z veliko zmago nad domačo reprezentanco

V slovenski skupini, kjer so Slovenci z zmago 21:19 proti sogostiteljem Švedom prav tako naredili velik korak k uvrstitvi v nadaljevanje EP, je Švica dosegla prvo zmago, Poljska pa je po dveh krogih še brez točke. Za Švicarje je bila to prva zmaga na EP po letu 2004. Nerešljiva uganka za Poljake je bil Andre Schmid, ki je tekmo končal pri kar 15 zadetkih.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.