Dve zmagi Jorgića premalo za četrtfinale

Foto: Facebook Darko Jorgić.
Foto: Facebook Darko Jorgić.
Namiznoteniška izbrana vrsta Slovenije se ni prebila med osem najboljših na svetu.
Oglej si celoten članek

Moška namiznoteniška reprezentanca Slovenije je izgubila dvoboj osmine finala na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu. S 3:2 je bila boljša Danska, ki si je osmino finala priborila po dodatni kvalifikacijski tekmi z Madžari.

Za Slovenijo je obe točki dobil Darko Jorgić, ki je najprej premagal Tobiasa Rasmussena s 3:0, potem pa še Andreasa Linda s 3:1.

Peter Hribar pa je z Lindom izgubil z 1:3, nato je poraz doživel še Deni Kožul, s 3:1 je bil boljši Jonathan Groth. V petem dvoboju pa je Hribar igral zRasmussenom in po hudem boju klonil z 2:3.

V četrtfinalu bodo Danci v četrtek igrali z domačo reprezentanco Južne Koreje, preostali pari pa so Kitajska - Japonska, Francija - Portugalska in Tajvan - Nemčija.

Odlično predtekmovanje

Foto: Facebook slovenska namiznoteniška reprezentanca

Slovenija je predtekmovanje sicer končala na prvem mestu v svoji skupini 7, potem ko je premagala Singapur s 3:1, Brazilijo s 3:1, Kanado s 3:0 in Malezijo s 3:0.

S tem si je zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala, medtem ko so Danci, drugi v skupini 4, za dvoboj s Slovenijo najprej v dodatni tekmi premagali tretjo ekipo skupine 1 Madžarsko s 3:1.

dezurni@styria-media.si

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.