Šport
396 ogledov

Dve zmagi Jorgića premalo za četrtfinale

Darko Jorgič Facebook Darko Jorgić.
Namiznoteniška izbrana vrsta Slovenije se ni prebila med osem najboljših na svetu.

Moška namiznoteniška reprezentanca Slovenije je izgubila dvoboj osmine finala na ekipnem svetovnem prvenstvu v Busanu. S 3:2 je bila boljša Danska, ki si je osmino finala priborila po dodatni kvalifikacijski tekmi z Madžari.

Za Slovenijo je obe točki dobil Darko Jorgić, ki je najprej premagal Tobiasa Rasmussena s 3:0, potem pa še Andreasa Linda s 3:1.

Peter Hribar pa je z Lindom izgubil z 1:3, nato je poraz doživel še Deni Kožul, s 3:1 je bil boljši Jonathan Groth. V petem dvoboju pa je Hribar igral zRasmussenom in po hudem boju klonil z 2:3.

V četrtfinalu bodo Danci v četrtek igrali z domačo reprezentanco Južne Koreje, preostali pari pa so Kitajska - Japonska, Francija - Portugalska in Tajvan - Nemčija.

Odlično predtekmovanje

slovenska namiznoteniška reprezentanca | Avtor: Facebook Facebook

Slovenija je predtekmovanje sicer končala na prvem mestu v svoji skupini 7, potem ko je premagala Singapur s 3:1, Brazilijo s 3:1, Kanado s 3:0 in Malezijo s 3:0.

S tem si je zagotovila neposredno uvrstitev v osmino finala, medtem ko so Danci, drugi v skupini 4, za dvoboj s Slovenijo najprej v dodatni tekmi premagali tretjo ekipo skupine 1 Madžarsko s 3:1.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.