Šport
856 ogledov

Slovenski as še tretjič zapored ugnal vso konkurenco

Darko Jorgić Profimedia
Darko Jorgić še tretjič zapovrstjo dobil turnir top 16.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić nadaljuje serijo zmag na turnirju najboljših 16 evropskih igralcev. V švicarskem Montreuxu je Hrastničan zmagal že tretjič zapovrstjo, tokrat je v finalu po izgubljenem prvem nizu Šveda Trulsa Möregardha premagal s 4:1.

Slovenski as je več kot očitno pozabil na slabši drugi del lanske sezone, v kateri je izpadel iz deseterice najboljših igralcev na svetu, trenutno je na 15. mestu. Potem ko se je spočil in ko je imel spet nekaj več časa za treninge, so že predstave na zadnjih azijskih turnirjih napovedale vnovičen dvig forme, turnir v Montreuxu pa je to samo še potrdil.

Prav vse tekmece je premagal zanesljivo in v svojem četrtem finalu, leta 2020 ga je v njem premagal Nemec Timo Boll, ugnal še nekdanje prvega evropskega igralca Möregardha, ki ostaja brez zmage na tem turnirju.

Jorgić, sicer četrti nosilec, je bil v soboto s 4:2 boljši od Portugalca Joaa Garalda in z istim izidom tudi od Šveda Antona Kallberga, v nedeljskem polfinalu pa je s 4:0 ugnal zanj zelo neugodnega Portugalca Marcosa Freitasa. V bistvu ga je tokrat povsem nadigral, saj mu je v štirih nizih dopustil vsega 12 točk, nize je končal na 1, 3 in dvakrat na 4.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Freitas, ki je proti Jorgiću dobil zadnja dva medsebojna dvoboja, lani na evropskih igrah v Krakovu in turnirju v Astani, v četrtfinalu pa izločil evropskega prvaka Nemca Dang Qiuja, je imel očitno nekaj težav s počutjem, saj ni nudil nikakršnega odpora.

V finalu je evropskega podprvaka čakal peti nosilec Möregardh, ki je v polfinalu ugnal Francoza Alexisa Lebruna (ta je pred tem izločil prvega nosilca, svojega brata Felixa, osmega igralca sveta).

Prvi niz je Slovenec sicer izgubil, po izenačenju na 1:1 v nizih pa so bili bržkone odločilni trenutki v tretjem nizu, ko je Slovenec po zaostanku s 3:5 osvojil šest točk zapovrstjo, nato pa je povsem prevzel nadzor nad igro in rezultatom. Na koncu je dvoboj dobil s 4:1 (-9, 8, 6, 7, 7).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.