Šport
627 ogledov

Zgodovinski uspeh najboljšega slovenskega igralca

Darko Jorgić Profimedia
Darko Jorgić je s Saarbrücknom postal zmagovalec lige prvakov.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić je s svojim nemškim klubom Saarbrücknom sinoči v Düsseldorfu prvič osvojil naslov v ligi prvakov. Saarbrücken je v dramatičnem finalu po 4:35 ure igre v tako imenovanem zlatem dvoboju, ki so ga uporabili prvič doslej, z 2:1 malo pred polnočjo premagal šestkratno zmagovalko Borussio Düsseldorf. Saarbrücken je sicer drugič igral v finalu lige prvakov in prvič prišel do naslova.

Premiera podaljška oziroma zlati dvoboj je postal nujen, ker je Saarbrücken pred tem dobil povratno tekmo v Düsseldorfu s 3:2 in izenačil rezultat po porazu na prvi tekmi (2:3). Za odločilno drugo točko je poskrbel ravno Jorgić, ki je v odločilnem dvoboju z 11:9 tesno premagal mladega talenta iz Düsseldorfa, Kaya Stumperja.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Najboljši igralec Saarbrückna Patrick Franziska je pred tem dobil vse tri dvoboje, vključno z dvema zmagama po pet nizov proti evropskima prvakoma Dang Qiuju in Antonu Källbergu. Ob ponovni odsotnosti rekordnega evropskega prvaka Tima Bolla, ki zaradi vztrajnih težav s hrbtom ni mogel nastopiti na obeh finalnih tekmah, je bil Šved šibka točka düsseldorfske ekipe, saj je izgubil vseh pet dvobojev.

Igralci Borussie Düsseldorfa, najuspešnejše ekipe v LP, so sicer imeli sedmi naslov že na dosegu roke, ko je Stumper zagotovil vodstvo z 2:1 pred več kot 1100 gledalci v razprodani dvorani ARAG CenterCourt. Vendar pa so gosti na krilih Franziske in Jorgića zrežirali preobrat in z dvema zmagama prvič poskrbeli za podaljšek.

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

"Celotna ekipa je zelo ponosna na to zmago. Izgubili smo uvodno partijo (Jorgić je klonil proti Dang Quiju, op. p.), vendar smo ohranili vero vase in v svojo ekipo. To je velik uspeh za celoten klub in celotno regijo. Tekma ne bi mogla biti tesnejša. Za zmago v tako izenačenem dvoboju je bilo potrebno veliko poguma in sreče. Zdaj je težko govoriti, a upam, da bomo čez dan ali dva spoznali, kako veliko zmago smo dosegli," je po finalu dejal Franziska.

Tudi Jorgić, ki je nato dobil odločilni dvoboj, s katerim je gostom priigral zlati dvoboj, je po zmagi težko našel besede. "Po štirih urah in pol razburljivih dvobojev je težko najti besede. Doma smo izgubili z 2:3, a smo verjeli, da lahko zmagamo. Že v Saarbrücknu pred tremi dnevi smo prikazali izjemno igro, a je bila Borussia Düsseldorf takrat premočna. Danes sem dobro začel, potem pa je Dang še enkrat dokazal, kako močan je, predvsem psihično. Tudi proti Patricku je igral odlično, a Franziska je pokazal, zakaj je kapetan te ekipe in nas popeljal do zmage. Danes je dobil vse svoje dvoboje," je dejal najboljši slovenski namiznoteniški igralec. "To je naš prvi naslov v ligi prvakov in veselimo se naslednjih izzivov."

Darko Jorgić | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.