Šport
185 ogledov

Slovenci za osmino finala nadigrali Američane

Darko Jorgić Facebook
Naša izbrana vrsta se je uvrstila med 16 najboljših na svetu.

Moška namiznoteniška reprezentanca Slovenije je na svetovnem prvenstvu v Chengduju izpolnila prvotni cilj, za Kitajsko zasedla drugo mesto v predtekmovalni skupini in se uvrstila v osmino finala. Na odločilni tekmi za drugo mesto v skupini 1 je s 3:0 premagala ZDA, svoje dvoboje so dobili Darko Jorgić, Deni Kožul in Peter Hribar. Obe reprezentanci sta imeli pred medsebojno tekmo po dve zmagi in poraz proti Kitajski.

Najboljši slovenski igralec Jorgić v prvem posamičnem dvoboju ni imel pretežkega dela. S 3:0 (7, 6, 4) je premagal Mishela Levinskega, da pa bo Slovenija tekmo dobila, pa je bilo bolj ali manj jasno po obračunu med Kožulom in Jishan Liangom.

Dvoboj je bil izenačen, Logatčan je bil, potem ko je tesno izgubil prva dva niza, že na pragu poraza, toda nato dobil naslednje tri nize in zmagal s 3:2 (-9, -10, 6, 7, 8).

Delo je nato dokončal Hribar, ki je moral za zmago proti Earlu Jamesu Altu prav tako odigrati pet nizov, izid je bil 3:2 (4, -5, 4, -7, 8).

"Najbolj pomembna je končna zmaga in ni pomembno, na kakšen način smo prišli do nje. Sam sem dobro odprli dvoboj in sem s svojo igro zadovoljen, medtem ko je Deni v prvih dveh nizih naredil preveč lahkih napak, vendar ga to ni zaustavilo. Ko se je zbral, je igral točko za točko, se boril za vsako in to mu je prineslo zmago. Vedeli smo, da Petra čaka težek dvoboj, še zlasti zato, ker je običajno pod stresom, ko igra pomembne tekme. Ampak na koncu je zmogel pritisk in prinesel točko h končni zmagi, v katero smo vsi verjeli," se je ob prvi slovenski uvrstitvi v osmino finala na svetovnih prvenstvih veselil Darko Jorgić.

S kom se bo Slovenija merila v osmini finala, bo jasno po zadnjih tekmah predtekmovanja.

Ekipno SP (skupinski del), 4. kolo:

SLOVENIJA 3-0 ZDA
Darko Jorgić - Mishel Levinski 3:0 (7, 6, 4)
Deni Kožul - Jishan Liang      3:2 (-9, -10, 6, 7, 8)
Peter Hribar - Earl James Alto 3:2 (4, -5, 4, -7, 8)
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice