Šport
2873 ogledov

Izjemna poteza organizatorja! To so naredili za slovensko selektorico

Darko Jorgić Profimedia
Slovenski namiznoteniški igralci ostajajo neporaženi na ekipnem SP.

Slovenska moška namiznoteniška reprezentanca ostaja neporažena na ekipnem svetovnem prvenstvu v Chengduju. Po petkovi zmagi nad Portorikom s 3:1 so Slovenci še bolj dominantno predstavo prikazali v današnjem drugem krogu, ko so s 3:0 ugnali Tajsko. Slovenci so z dvema zmagama vodilni v skupini. V nedeljo bo Slovenija prosta, Kitajska bo igrala z ZDA, Tajska pa s Portorikom. Svoj naslednji dvoboj bodo Darko Jorgić in soigralci imeli v ponedeljek, ko se bodo ob 13. uri pomerili s Kitajsko, v torek pa jih ob 10. uri čaka še zadnja tekma v skupini proti Američanom.

Deni Kožul je Phakpooma Sanguansina premagal brez oddanega niza s 3:0 (12,5,3), tudi najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić, osmi igralec svetovne lestvice, je svojo nalogo opravil brezhibno. Nasprotnika Sarayuta Tancharoena je ugnal s 3:0 (6,9,7). Peter Hribar je imel nekoliko več dela, proti Pattaratornu Passaraju je slavil šele v petem nizu s 3:2 (-9, 4, 7, -9, 8). Hribar je prišel do svoje prve zmage na svetovnih prvenstvih.

"Za zdaj gre vse po načrtu. Deni igra zelo prepričljivo, Darko pravi, da še ne čuti žogice, ki je nekoliko mehkejša, upam pa, da se bo po tej zmagi Peter le sprostil. Bi se pa rada zahvalila organizatorjem, ki so nam omogočili, da sem med tekmo s fanti v povezavi preko Zooma, sicer je nekoliko zamika, vendar je tudi to bolje kot nič," je bila po zmagi svojih izbrancev zadovoljna selektorica Andreja Ojsteršek Urh, ki je morala zaradi pozitivnega testa na covid-19 ostati doma in zdaj na daljavo vodi slovensko reprezentanco.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice