Šport
2031 ogledov

Izjemni Slovenec danes v dvoboj za naslov evropskega prvaka

Darko Jorgić Anže Malovrh/STA
Jorgić danes v boj za zlato medaljo.

Najboljši slovenski namiznoteniški igralec Darko Jorgić bo danes ob 16. uri v dvorani Rudija Sedlmayerja v Münchnu igral v finalu evropskega prvenstva. Njegov nasprotnik v boju za zlato odličje bo Nemec Dang Qiu.

Na poti do finala je Jorgić v uvodnem krogu ugnal Srba Marka Jevtovića s 4:1, nato pa še dva Hrvata. Najprej je bil boljši od Filipa Zeljka s 4:2, v osmini finala pa od Tomislava Pucarja s 4:1. V četrtfinalu je drugi nosilec evropskega prvenstva v tesnem obračunu izločil Portugalca Tiaga Apolonia s 4:3.

V polfinalu se je nato osmi igralec na svetovni lestvici ITTF boril proti Kristianu Karlssonu, 19. igralcu na svetovni lestvici. Tudi ta obračun je bil do predaje Šveda zelo izenačen. Ob izenačenem rezultatu 2:2 v nizih je sredi petega pri vodstvu Jorgića s 6:5 Šved nesrečno z roko udaril ob rob mize, začel krvaveti in tekme ni mogel nadaljevati.

V finalu EP najboljšega slovenskega namiznotenisača čaka Nemec Qiu. V polfinalu je bil 13. igralec sveta s 4:1 v nizih boljši od Šveda Mattiasa Falcka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice