Šport > Kolesarstvo
46273 ogledov

Huda nesreča svetovne prvakinje: zlom ključnice, pretres možganov

Letizia Paternoster Profimedia
Svetovna kolesarska prvakinja je v nesreči utrpela zlom ključnice in pretres možganov.

Italijanska kolesarska zvezdnica Letizia Paternoster si je na evropskem prvenstvu v dirki na izpadanje na velodromu pri padcu zlomila ključnico in doživela pretres možganov, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

Letizia Paternoster | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Italijanska kolesarska zveza je v izjavi za javnost zapisala, da je morala svetovna prvakinja iz lanskega Roubaixa v dirki na izpadanje, noč preživeti v bolnišnici.

"Ključnico sem si zlomila na treh mestih in se močno udarila v glavo. Z nasmeškom na obrazu zdaj pogledujem proti naslednjim ciljem," je kljub vsem dobro razpoložena 23-letnica danes sporočila na Instagramu.

Letizia Paternoster | Avtor: instagram instagram

Iz zveze so dodali, da se Paternosterjeva ne spomni padca, ki se je zgodil ob stiku s poljsko tekmovalko in po katerem se je na tleh znašlo pet tekmovalk. Reševalci so nemudoma pomagali negibni Italijanki in jo 20 minut oskrbovali. Nato so jo na nosilih odnesli s tekmovališča in odpeljali v bolnišnico.

Naziv najboljše na stari celini je v Münchnu pripadel Belgijki Lotte Kopecky.

Letizia Paternoster Foto Šport Imate radi ta šport? Ona je dodatna reklama zanj ...
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice