Šport > Kolesarstvo
4548 ogledov

Pogačar dobil zvezdniško okrepitev, pomagal mu bo odlični hribolazec

Felix Gro§schartner Profimedia
Tadeju Pogačarju in ekipi UAE Team Emirates se bo v novi sezoni priključil tudi avstrijski državni prvak.

Kolesarji ekipe UAE Emirates na čelu s slovenskim asom Tadejem Pogačarjem so dobili še drugo okrepitev za naslednjo sezono. Te se bo zagotovo razveselil prav Pogačar, saj se je ekipi pridružil Avstrijec Felix Gro§schartner, ki je znan kot odličen hribolazec in pomočnik. Ekipi se bo pridružil iz vrst Bore-Hansgrohe, za katero nastopa že peto sezono.

Osemindvajsetletni Avstrijec, ki ima doslej v karieri šest profesionalnih zmag, od tega dve domači in štiri na mednarodnih dirkah (dve na dirki po Turčiji, po eno pa na dirki po Alpah in dirki po Burgosu), je podpisal dveletno pogodbo.

Felix Gro§schartner | Avtor: Profimedia Profimedia

"Navdušen sem, da se bom pridružil ekipi UAE Team Emirates, in veselim se izzivov v prihodnosti. To je ena najboljših ekip na svetu in vesel sem, da bom del nje. Prepričan sem, da imam kakovost in da lahko ekipi veliko pomagam," je dejal Gro§schartner, ki ima najboljšo skupno uvrstitev na največjih dirkah deveto mesto, to je leta 2020 osvojil na Vuelti.

"Kot ekipa še naprej rastemo in prihod Felixa je dokaz za to. Je zelo nadarjen kolesar, ki zna pomagati kapetanom, pa tudi zagrabiti priložnost, ko dobi proste roke. Veseli smo, da smo ga pridobili," pa je z novo okrepitvijo zadovoljen športni direktor ekipe Mauro Gianetti.

Go§schartner je sicer letos znova dokazal, za kako odličnega kolesarja gre, saj je postal tako državni prvak v cestni dirki, kot v kronometru. A kljub vsej svoji kvaliteti je vedno postavil na prvo mesto ekipo ter šele nato lastne ambicije.

Felix Gro§schartner | Avtor: Profimedia Profimedia

Tako je blestel kot eden najzvestejših pomočnikov Borinih kapetanov, kot so Aleksander Vlasov, Maximilian Schachmann, Wilco Kelderman, Sergio Higuita, Emanuel Buchmann ter Jai Hindley, za katere se je vedno razdajal na največjih dirkah po svetu.

A kljub pretežno vlogi pomočnika mu je v preteklih sezonah uspelo doseči kar nekaj izjemnih rezultatov, kot so skupna in etapna zmaga na dirki po Turčiji, etapni zmagi na dirki po Burgosu in dirki po Alpah, kar dve uvrstitvi v prvo deseterico na Vuelti, četrto mesto na dirki po Romandiji, sedmo mesto na dirki po Švici, deveto mesto na dirki Pariz-Nica...

Felix Gro§schartner | Avtor: Profimedia Profimedia

Pri ekipi UAE Team Emirates so bili sicer v zadnjih dneh zelo dejavni, saj so poleg Gro§schartnerja v svoje vrste zvabili še Tima Wellensa, obenem pa podaljšali pogodbe kar deveterici svojih kolesarjev.

Jua Ayuso je zvestobo ekipi prisegel še za naslednjih šest let, medtem ko so Rafal Majka, Mikkel Bjerg, Brandon McNulty in Diego Ulissi podaljšali pogodbe za dve leti, Matteo Trentin, Vegard Stake Laengen, Ivo Oliveira ter Rui Oliveira pa za eno leto.
 

Tim Wellens UAE Šport Pogačar dobil novega sotekmovalca, ta že zmagal na Giru in Vuelti Tiesj Benoot Huda poškodba Šport Rogličev ekipni kolega na spustu trčil v avtomobil Matej Mohorič Krvne preiskave Šport Slovenski kolesarski as bolan že na Touru, zdaj sledi pavza Dirka po Portugalski Preskočil ograjo Šport Šokantno, kaj je počel gledalec! V zadnjem trenutku so se izognili katastrofi Juan Ayuso Izenačil Pogačarja Šport Noro, za kaj so se odločili pri UAE! To so do sedaj ponudili le Pogačarju
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice