Šport > Kolesarstvo
7442 ogledov

Pogačar dobil novega sotekmovalca, ta že zmagal na Giru in Vuelti

Tim Wellens Profimedia
Wellens v Pogačarjevi ekipi.

Kolesarska ekipa UAE Emirates, katere član je tudi slovenski kolesarski zvezdnik Tadej Pogačar, bo dobila novega tekmovalca. Po novem bo Pogačarjev moštveni sotekmovalec tudi Belgijec Tim Wellens, je danes sporočila ekipa. Z UAE Emirates je sklenil dveletno pogodbo do leta 2024.

"Po desetih odličnih letih s prejšnjo ekipo sem se odločil, da je čas za nov izziv. Misli, da prihajam v pravo ekipo na visoki ravni, ki ima profesionalno strukturo in visoke cilje. Veselim se, da bom po letu 2023 tudi jaz član te ekipe," je za spletno stran UEA Emirates dejal Wellens.

Wellens ima v karieri 34 zmag, med njimi tudi štiri etapne na treh velikih dirkah, po dvakrat je slavil na Giru in Vuelti. Med drugim je dvakrat, v letih 2014 in 2015, dobil tudi dirkeo Eneco Tour ter leta 2016 dirko po Poljski. Doslej je bil član ekipe Lotto-Soudal.

Tim Wellens | Avtor: Profimedia Profimedia

Že v ponedeljek je španski kolesar Juan Ayuso podaljšal pogodbo z ekipo UAE Emirates do konca leta 2028, že prej pa v Pogačarjevem moštvu podaljšanje sklenili še s Poljakom Rafalom Majko, Italijanom Diegom Ulissijem, Američanom Brandonom McNultyjem, Dancem Mikkelom Bjergom, Italijanom Matteom Trentinom, Norvežanom Vegardom Stakejem Laengenom ter portugalskima dvojčkoma Ivom in Ruijem Oliveiro.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice