Šport
459 ogledov

Janja v lovu še na drugi evropski naslov v dveh dneh

Janja Garnbret Profimedia
V Münchnu bodo v nedeljo okronali še prvakinjo v balvanih in prvaka v težavnosti.

Na Kraljevem trgu v bavarski prestolnici bodo danes okronali še evropsko prvakinjo v balvanih in evropskega prvaka v težavnosti. Najprej bodo na sporedu polfinalni boji. V balvanih bodo nastopile Katja Debevec, Vita Lukan in Janja Garnbret ter v težavnosti za moške Milan Preskar, Domen Škofic in Luka Potočar.

V Münchnu je v soboto prvič v karieri naslov evropske prvakinje v težavnostnem plezanju osvojila Slovenka Janja Garnbret, druga slovenska finalistka Mia Krampl je bila četrta. Jernej Kruder je kot edini slovenski finalist moške tekme v balvanih osvojil šesto mesto.

Janja Garnbret Nepremagljiva Šport Garnbretova do zlate kolajne na EP

V nedeljo bodo na sporedu odločilne polfinalne in finalne preizkušnje v balvanih za ženske in težavnosti za moške. V finalu se bo za naslov evropske prvakinje v balvanskem plezanju merila šesterica najboljših, v moškem finalu v težavnosti pa osmerica najboljših.

Po nedeljskih finalih bosta znani tudi osmerici najboljših med ženskami in moškimi, ki se bosta 17. oziroma 18. avgusta pomerili za premierna evropska naslova v novi olimpijski disciplini, kombinaciji balvani-težavnost.

Janja Garnbret Ni skrivala besa Šport Naša zlata Janja z vso silo udarila: "To je žaljivo do nas!"
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.