Šport > Kolesarstvo
33647 ogledov

Vir iz Jumbo-Visme razkril Rogličevo stanje in kaj je z Vuelto

Primož Roglič Profimedia
Italijanski mediji so se dokopali do najnovejših informacij o Primožu Rogliču.

Primož Roglič je po junaški predstavi na prejšnjih etapah na koncu moral zaradi poškodbe vretenc odstopiti z Dirke po Franciji in od takrat dalje je njegovo stanje prava skrivnost.

Šefi ekipe so nemudoma po koncu dirke pohvalili Primoževo borbenost ter potrdili, da je utrpel hude poškodbe, da je imel celo zlomljena vretenca ter da je njegov nastop na Dirki po Španiji, kjer bi napadal še četrto zaporedno zmago, pod velikim vprašajem.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

Primož vse od odstopa ni več nastopil na nobeni dirki, prav tako iz ekipe ne dajejo izjav o njegovem stanju in ves kolesarski svet je tako v čisti temi, kar se tiče dogajanja okoli drugega najboljšega kolesarja zadnjih dveh let.

Medtem ko nas od starta Vuelte loči manj kot teden dni, pa so se italijanski kolegi iz Gazzette dello Sport v petek zvečer le dokopali do najnovejših informacij, ko jim je vir iz Jumbo-Visme pojasnil, da je nastop trikratnega zaporednega zmagovalca še vedno vprašljiv.

"Dokončno se bomo odločili po koncu tega tedna, vse je odvisno od njegovega okrevanja," je tako neimenovani vir iz nizozemske ekipe vsaj razkril, da zaenkrat še vedno ni padla nobena odločitev.

Roglič je sicer pred dobrim tednom objavil fotografije, da je ponovno na kolesu, tako da pri Jumbo-Vismi še vedno niso obupali nad nastopom Slovenca.

Jumbo-Visma tako ostaja ena izmed ekip, ki še ni razkrila svoje postave za letošnjo Dirko po Španiji, ki se začne v petek, 19. avgusta. To je bilo tudi za pričakovati, saj bodo očitno vse do zadnjega čakali na svojega šampiona.

Primož Roglič | Avtor: Profimedia Profimedia

"Rogla" je sicer do sedaj nastopil na treh Vueltah, na čisto vseh slavil skupno zmago, katerim je dodal še devet etapnih zmag in dve majici za najboljšega po točkah.

Če Roglič na koncu ostane brez nastopa na Dirki po Španiji, bo edini slovenski predstavnik na španski pentlji Jan Polanc, potem ko je njegova ekipa UAE Team Emirates v soboto razkrila svojo postavo.

Remco Evenepoel Tadej Pogačar Najboljši na svetu Šport Neverjetno, tako je kolesarski zvezdnik stopil v bran Pogačarju Domen Novak Kakšna novica! Šport Pogačarju bo v novi sezoni pomagal tudi odlični Slovenec Tadej Pogačar Foto Šport Tadeja Pogačarja ustavili policisti, Vingegaarda "sneli" že prej Felix Gro§schartner Odmeven prestop Šport Pogačar dobil zvezdniško okrepitev, pomagal mu bo odlični hribolazec Tim Wellens UAE Šport Pogačar dobil novega sotekmovalca, ta že zmagal na Giru in Vuelti
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice