Šport
2242 ogledov

Skrbi za slovenskega asa: Ne vem, če bom lahko prišel domov

Darko Jorgić Profimedia
Darka Jorgića na Kitajskem ugnal olimpijski prvak.

Najboljšemu slovenskemu namiznoteniškemu igralcu Darku Jorgiću je pripadla čast, da se meri na zaključnem turnirju svetovne serije v Xinxiangu, kjer nastopa 15 najboljših igralcev na svetu. Hrastničan ni imel veliko možnosti za odmeven rezultat, saj se je že v prvem krogu pomeril z najbrž najboljšim igralcem vseh časov, Kitajcem Ma Longom.

Deveti igralec sveta se je v boju za četrtfinale dvakratnemu zaporednemu olimpijskemu prvaku in trikratnemu svetovnemu prvaku na začetku odlično upiral, dobil prvi niz 11:9, drugega izgubil z 10:12, nato pa popustil, tako da je 34-letni Kitajec zadnja dva niza gladko dobil, tretjega z 11:2, četrtega pa 11:5.

"Predvsem mi je žal za drugi niz, v katerem sem vodil z 8:4, toda na koncu se je pokazala kakovost Ma Longa. Po mojem vodstvu je spremenil taktiko, začel je izvajati čisto drug začetni udarec, ki ga prej ni, žal pa nanj nisem imel odgovora. Boril sem se do konca, dal sem vse od sebe, da bi mu bil bolj konkurenčen, ampak mi žal žreb res ni bil naklonjen. Na zadnjih turnirjih sta me premagala prvi in drugi igralec sveta. S tega vidika si nimam česa očitati, ampak počasi bom moral začeti premagovati kitajske igralce, če se hočem povzpeti na lestvici," je svoj nastop ocenil Jorgić, ki se je na Kitajskem zdaj znašel v nepričakovanih težavah.

"Kitajska se spet zapira zaradi covida-19, tako da v tem trenutku niti ne vem, ali bom sploh lahko šel domov, saj odpovedujejo letalske povezave. Zato niti ne vem, ali bom prihodnji teden sploh lahko nastopil na WTT Contenderju v Novi Gorici. Iskreno upam, da bom lahko prišel in da ne bom na koncu pristal v kakšni karanteni," je v skrbeh evropski podprvak.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.