Slovenska olimpijca gladko v polfinale

Foto: Reuters
Foto: Reuters
Slalomisti na divjih vodah so s kvalifikacijami kajakašev in kanuistov odprli evropsko prvenstvo v Augsburgu.
Oglej si celoten članek

Od šestih slovenskih čolnov so se v sobotni polfinale uvrstili štirje, in sicer kajakaša Peter Kauzer in Janoš Peterlin ter kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič. Spodletelo je Juretu Megliču v K-1 in Juretu Lenarčiču v C-1.

Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Kauzer, ki je v kvalifikacijah dosegel četrti čas, izkazal pa se je tudi novinec v članski ekipi Peterlin s 13. časom. V najlepšem spominu tekmovanja ne bo ohranil Meglič, ki je po poškodbi hrbta, zaradi katere je izgubil dobršen del zimskega treninga, pristal le na 34. mestu. V K-1 je bil najhitrejši Nemec Paul Böckelmann.

Med kanuisti je najboljši čas dosegel izkušeni francoski šampion Tony Estanguet, Savšek, že potrjeni slovenski potnik na olimpijske igre v London, je bil peti, Berčič 15., Lenarčiču pa se s 23. časom ni uspelo prebiti med polfinaliste.

Pozno popoldne so bili še polfinalni boji ekip kajakašev in kanuistov. Slovenci so bili v obeh disciplinah uspešni in se bodo v soboto potegovali za kolajne. Kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič in Janoš Peterlin (Slovenija v tej disciplini brani evropski naslov iz lanskega Seu d'Urgella) so v polfinalni vožnji zasedli tretje mesto za Francozi in Italijani, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič pa so bili peti za Nemci, Francozi, Slovaki in Čehi.

V petek pa se bodo na progo podali še kanuji dvosedi, med katerimi bodo Slovenijo zastopali Sašo Taljat in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak, ter kajakašice, med katerimi bodo tudi Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.