Šport
14 ogledov

Slovenska olimpijca gladko v polfinale

Peter Kauzer Reuters
Slalomisti na divjih vodah so s kvalifikacijami kajakašev in kanuistov odprli evropsko prvenstvo v Augsburgu.

Od šestih slovenskih čolnov so se v sobotni polfinale uvrstili štirje, in sicer kajakaša Peter Kauzer in Janoš Peterlin ter kanuista Benjamin Savšek in Anže Berčič. Spodletelo je Juretu Megliču v K-1 in Juretu Lenarčiču v C-1.

Najboljšo slovensko uvrstitev dneva je dosegel Kauzer, ki je v kvalifikacijah dosegel četrti čas, izkazal pa se je tudi novinec v članski ekipi Peterlin s 13. časom. V najlepšem spominu tekmovanja ne bo ohranil Meglič, ki je po poškodbi hrbta, zaradi katere je izgubil dobršen del zimskega treninga, pristal le na 34. mestu. V K-1 je bil najhitrejši Nemec Paul Böckelmann.

Med kanuisti je najboljši čas dosegel izkušeni francoski šampion Tony Estanguet, Savšek, že potrjeni slovenski potnik na olimpijske igre v London, je bil peti, Berčič 15., Lenarčiču pa se s 23. časom ni uspelo prebiti med polfinaliste.

Pozno popoldne so bili še polfinalni boji ekip kajakašev in kanuistov. Slovenci so bili v obeh disciplinah uspešni in se bodo v soboto potegovali za kolajne. Kajakaši Peter Kauzer, Jure Meglič in Janoš Peterlin (Slovenija v tej disciplini brani evropski naslov iz lanskega Seu d'Urgella) so v polfinalni vožnji zasedli tretje mesto za Francozi in Italijani, kanuisti Benjamin Savšek, Anže Berčič in Jure Lenarčič pa so bili peti za Nemci, Francozi, Slovaki in Čehi.

V petek pa se bodo na progo podali še kanuji dvosedi, med katerimi bodo Slovenijo zastopali Sašo Taljat in Luka Božič, Simon Hočevar in Dejan Kralj ter Urban Jarc in Luka Slapšak, ter kajakašice, med katerimi bodo tudi Urša Kragelj, Eva Terčelj in Nina Mozetič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.