Slovenska reprezentanca prvi dan le do točke

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Slovenski tenisači so v Kairu prvi dan osvojili le točko.
Oglej si celoten članek

Slovenska teniška reprezentanca je dobila le eno točko iz uvodnih dveh dvobojev prvega dne Davisovega pokala v Egiptu. Aljaž Bedene je brez težav upravičil vlogo favorita, Blaž Rola pa je proti prvorangiranemu domačemu igralcu zapravil zaključno žogico in izgubil v podaljšani igri tretjega niza.

V soboto z začetkom ob 9.30 se bosta najprej pomerili dvojici - Slovenijo bosta zastopala Bedene in Rola, nato pa sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov.

Foto: Profimedia Aljaž Bedene

Aljaž Bedene je sicer izgubil uvodno igro prvega niza, a se takoj vrnil v igro in po točno uri igre dobil prvi niz s 7:5. V drugem je povedel s 4:1, nato pa je Mohamed Karim Maamoun zaradi izčrpanosti predal partijo.

Blaž Rola je na peščenem igrišču v teniškem centru El Gezera preživel dve uri in 22 minut. Po izgubljenem prvem nizu s 4:6 je naslednjega proti Mohamedu Safwatu dobil s 6:1, v tretjem pa takoj povedel z 2:0 in pri 5:3 serviral za zmago. Prve priložnosti ni izkoristil, prav tako ne zaključne žogice pri 5:4, zapravil pa je tudi vodstvo 4:2 v podaljšani igri.

Foto: Epa Blaž Rola OP Francije

V primeru uspeha bi se Slovenija, ki je zdaj članica druge evroafriške skupine, uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino 1, ki bodo na sporedu marca 2020, v primeru poraza pa jo junija, julija ali avgusta 2020 čakajo kvalifikacije za svetovno skupino 2.

* Izidi:
Kairo: Egipt - Slovenija 1:1
- petek, 13. 9.:
Mohamed Karim Maamoun - Aljaž Bedene 5:7, 1:4 predaja
Mohamed Safwat - Blaž Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4)
- sobota, 14. 9.:
Sherif Sabry/Mohamed Safwat - Aljaž Bedene/Blaž Rola
Mohamed Safwat - Aljaž Bedene
Mohamed Karim Maamoun - Blaž Rola

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.