Šport
156 ogledov

Slovenska reprezentanca prvi dan le do točke

Aljaž Bedene Profimedia
Slovenski tenisači so v Kairu prvi dan osvojili le točko.

Slovenska teniška reprezentanca je dobila le eno točko iz uvodnih dveh dvobojev prvega dne Davisovega pokala v Egiptu. Aljaž Bedene je brez težav upravičil vlogo favorita, Blaž Rola pa je proti prvorangiranemu domačemu igralcu zapravil zaključno žogico in izgubil v podaljšani igri tretjega niza.

V soboto z začetkom ob 9.30 se bosta najprej pomerili dvojici - Slovenijo bosta zastopala Bedene in Rola, nato pa sta na sporedu še dva dvoboja posameznikov.

Aljaž Bedene | Avtor: Profimedia Profimedia

Aljaž Bedene je sicer izgubil uvodno igro prvega niza, a se takoj vrnil v igro in po točno uri igre dobil prvi niz s 7:5. V drugem je povedel s 4:1, nato pa je Mohamed Karim Maamoun zaradi izčrpanosti predal partijo.

Blaž Rola je na peščenem igrišču v teniškem centru El Gezera preživel dve uri in 22 minut. Po izgubljenem prvem nizu s 4:6 je naslednjega proti Mohamedu Safwatu dobil s 6:1, v tretjem pa takoj povedel z 2:0 in pri 5:3 serviral za zmago. Prve priložnosti ni izkoristil, prav tako ne zaključne žogice pri 5:4, zapravil pa je tudi vodstvo 4:2 v podaljšani igri.

Blaž Rola OP Francije | Avtor: Epa Epa

V primeru uspeha bi se Slovenija, ki je zdaj članica druge evroafriške skupine, uvrstila v kvalifikacije za svetovno skupino 1, ki bodo na sporedu marca 2020, v primeru poraza pa jo junija, julija ali avgusta 2020 čakajo kvalifikacije za svetovno skupino 2.

* Izidi:
Kairo: Egipt - Slovenija 1:1
- petek, 13. 9.:
Mohamed Karim Maamoun - Aljaž Bedene 5:7, 1:4 predaja
Mohamed Safwat - Blaž Rola 6:4, 1:6, 7:6 (4)
- sobota, 14. 9.:
Sherif Sabry/Mohamed Safwat - Aljaž Bedene/Blaž Rola
Mohamed Safwat - Aljaž Bedene
Mohamed Karim Maamoun - Blaž Rola

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice