Šport
132 ogledov

Zmaga Bedeneta nagrada za vztrajnost TZS

aljaž bedene Facebook
Z zmago Aljaža Bedeneta se je v Portorožu končal največji teniški dogodek v Sloveniji, turnir serije challenger Zavarovalnica Sava, ki naj bi tudi v prihodnjih letih ohranil svoj status.

Začelo se je pred sedmimi leti, ko je prvi pokal visoko v zrak dvignil Grega Žemlja. Naslednje leto se je končne zmage veselil Blaž Kavčič, do letos pa so imeli nato slovenski igralci bolj obrobne vloge.

blaž kavčič Afera Šport Slovenec besen kot ris: "Po vsem, kar sem naredil za tenis ..."

Aljaž Bedene je v Portorož prišel kot prvi nosilec in glavni favorit za zmago, vlogo pa je z nekaj manjšimi težavami v četrtfinalu ter prvem krogu tudi upravičil. Glede na to, da je v finalu igral proti precej slabšemu in manj izkušenemu igralcu, je bil slovenski polfinale z Blažem Rolo zagotovo vrhunec enotedenskega dogajanja na slovenski obali.

Tridesetletni Ljubljančan je v pravem trenutku in pred skoraj polnimi tribunami teniškega stadiona pokazal svojo kakovost in suvereno nadigral dve leti mlajšega Ptujčana. Tako Bedene kot Rola sta zadovoljna zapustila Portorož; Bedene je ob pokalu prejel 6190 evrov in 80 točk ATP, ki so ga na novi lestvici pripeljale med prvih osemdeset igralcev na svetu, Rola pa je svojo uvrstitev izboljšal za približno petnajst mest in je zdaj uvrščen okoli 125. mesta na svetu.

ATP Portorož ATP Šport Bedene ugnal rojaka za nedeljski finale

Organizatorji turnirja, Teniška zveza Slovenije (TZS) ob pomoči pokroviteljev, so tako dobili najboljše možno darilo oziroma potrditev, da se splača staviti na slovenski moški tenis. Dokončno so opustili misel na organizacijo močnejšega ženskega turnirja WTA, ki se je ponujal kot logično organizacijsko nadaljevanje, upoštevajoč vzpenjajočo krivuljo ženskega in padajočo moškega slovenskega tenisa.

aljaž bedene | Avtor: Facebook Facebook

Direktor Teniške zveze Slovenije Gregor Krušič je potrdil, da turnir WTA, se pravi tisti najnižjega ranga, 125.000 dolarjev, ni bil v interesu niti slovenskih igralk, še manj pa vodstva teniške zveze. To si bo zdaj prizadevalo za dvig nagradnega sklada moškega challengerja, s 50.000 dolarjev na 75.000, ki bi pomenil tudi dvig kakovosti tenisa.

Organizacija challengerja 50.000 USD, ki vključuje tudi plačano namestitev igralcem, stane približno 160.000 evrov, za turnir WTA 125.000 USD pa bi bilo potrebno zbrati okoli 300.000 evrov.

Želja TZS je zato precej logična, kot tudi ohranitev letošnjega termina. Turnir Zavarovalnice Sava je v preteklih letih potekal v prvem tednu avgusta in čeprav je letošnji termin precej bolj neugoden glede hotelskih namestitev - cene so približno 20 odstotkov višje, je treba upoštevati, da je 2020 olimpijsko leto in da bodo do konca iger v Tokiu 9. avgusta vse oči uprte na drugi konec sveta.

Andreja Klepač in Lucie Hradecka WTA v Cincinattiju Šport Slovenska teniška igralka do velikanskega uspeha! serena williams Pekel Šport "Serena se je dlje časa borila za življenje."
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.