Šport
505 ogledov

Đoković presenetljivo ostal brez finala

Novak Đoković Profimedia
Mladi Rus Medvedjev prek Đokovića do finala Cincinnatija.

Ruski teniški igralec Danil Medvedjev je v polfinalu turnirja serije masters v Cincinnatiju presenetil vodilnega na svetovni lestvici Novaka Đokovića in se bo v današnjem finalu pomeril z Belgijcem Davidom Goffinom. V ženskem finalu se bosta pomerili domačinka Madison Keys in Rusinja Svetlana Kuznjecova.

Triindvajsetletni Rus si je s sobotno zmago v treh nizih s 3:6, 6:3 in 6:3 nad prvim igralcem sveta zagotovil svoj drugi zaporedni finale turnirja serije masters, potem ko mu je to uspelo že prejšnji teden v Montrealu.

Novak Đoković in Danil Medvedjev | Avtor: Profimedia Profimedia

Medvedjev je do največje zmage v karieri prišel kljub izgubljenemu prvemu nizu. V drugem in tretjem je nato z napadalno igro obrnil potek srečanja in Srbu preprečil možnost igranja za 35. zmago na turnirjih serije masters.

V Kanadi pred tednom dni je bil na koncu boljši od Medvedjeva drugi igralec sveta Španec Rafael Nadal, tokrat pa bo osmemu igralcu na lestvici ATP v finalu, ki se bo začel ob 22. uri po slovenskem času, nasproti stal 11 mest nižje postavljeni Belgijec Goffin.

Goffin si je prvi finale serije masters v karieri priigral z zmago s 6:3 in 6:4 nad Francozom Richardom Gasquetom.

Svetlana Kuznjecova | Avtor: Profimedia Profimedia

Tudi v polfinalu v ženski konkurenci ni šlo brez presenečenj, saj je 34-letna Kuznjecova premagala drugo igralko sveta Avstralko Ashleigh Barty s 6:2 in 6:4 in ji tako preprečila ponoven vzpon na vrh svetovne lestvice.

Ruska veteranka se bo za naslov pomerila z domačinko Madison Keys, ki je v polfinalu s 7:5 in 6:4 premagala rojakinjo Sofio Kenin.

- Izidi:
* Cincinnati, ATP (6,7 milijona dolarjev):
- polfinale:
David Goffin (Bel/16) - Richard Gasquet (Fra) 6:3, 6:4;
Danil Medvedjev (Rus/9) - Novak Đoković (Srb/1) 3:6, 6:3; 6:4;

* Cincinnati, WTA (2,9 milijona dolarjev):
- polfinale:
Madison Keys (ZDA/16) - Sofia Kenin (ZDA) 7:5, 6:4;
Svetlana Kuznjecova (Rus) - Ashleigh Barty (Avs/1) 6:2, 6:4.
ATP Portorož ATP Šport Bedene ugnal rojaka za nedeljski finale serena williams Pekel Šport "Serena se je dlje časa borila za življenje." Andreja Klepač WTA Šport Klepačeva na pragu uspeh kariere
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice