Šport
522 ogledov

Veliko presenečenje v New Yorku

Simona Halep Taylor Townsend Epa
V New Yorku so se odvili boji drugega kroga zadnjega teniškega turnirja za grand slam v sezoni.

Najmanj dela je imel trikratni zmagovalec OP ZDA Španec Rafael Nadal, ki se je v tretji krog US Opna uvrstil brez boja po predaji avstralskega tekmeca Thanasija Kokkinakisa. Letošnji zmagovalec Roland Garrosa je v New Yorku nazadnje slavil leta 2017.

Zato pa je novo veliko razočaranje na odprtem prvenstvu ZDA doživela Romunka Simona Halep, nekdanja številka ena ženskega tenisa, ki je v drugem krogu morala priznati premoč 23-letni kvalifikantki Taylor Townsend. Američanka je četrto nosilko, letošnjo zmagovalko Wimbledona, izločila v treh nizih z 2:6, 6:3, 7:6 (4).

Posloviti se je morala še ena zmagovalka Wimbledona, Petra Kvitova, ki je turnir v Londonu dobila v letih 2011 in 2014. Čehinja, ki je v New Yorku bila kar šesta nosilka, ni upravičila tega tako visokega statusa. Brez izgubljenega niza jo je izločila v Tuzli rojena nemška igralka Andrea Petković.

Se pa v tretjem krogu obeta poslastica. Branilka naslova, prva nosilka, Japonka Naomi Osaka se bo pomerila s 15-letno ameriško najstniško senzacijo Cori oziroma Coco Gauff. Osakova je v dveh nizih odpihnila Poljakinjo Magdo Linette, mlada Američanka pa je za zmago proti Madžarki Timei Babos potrebovala tri nize. Dvoboj 21-letne Naomi Osaka sta iz častne lože spremljala tudi upokojeni veteran NBA-košarke Kobe Bryant ter nekdanji zvezdniški podajalec ameriškega nogometa NFL Colin Kaepernick.

Tudi Slovenija bo imela predstavnika v tretjem krogu turnirja v konkurenci posameznikov. Najboljši slovenski teniški igralec Aljaž Bedene je v četrtek zvečer po srednjeevropskem času v 2. krogu OP ZDA po štirih urah s 3:2 v nizih premagal enega izmed nosilcev Francoza Benoita Paireja in s tem dosegel največji uspeh na tem turnirju v New Yorku. Bedene bo prvič v karieri igral v 3. krogu US Opna. Njegov naslednji tekmec bo šesti nosilec, Nemec Alexander Zverev.

Slovenska teniška predstavnica na zadnjem turnirju za grand slam v sezoni v New Yorku v konkurenci dvojic Andreja Klepač je odprto prvenstvo Združenih držav Amerike začela s porazom. V paru z Američanom Kenom Skupskim je izgubila uvodni dvoboj turnirja mešanih dvojic proti tajvansko-novozelandski navezi Hao-Ching Chan/Michael Venus.

Slovensko-ameriška kombinacije je izgubila oba niza dvoboja po podaljšani igri s 6:7 (4) in 6:7 (5). Dvoboj pa je trajal eno uro in 28 minut.

Klepačeva s tem še ni končala nastope na US Opnu. Slovenija ima v konkurenci ženskih dvojic kar štiri predstavnice. Klepačevo, Katarino Srebotnik, Tamaro Zidanšek in Dalilo Jakupović. Slovenska četverica bo po napovedih s svojimi partnericami zaigrala danes.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice