Šport
144 ogledov

Slovenka dobro namučila favorizirano Hrvatico

Tamara Zidanšek Reševalni pas/Twitter
Martićeva je bila premočna za Zidanškovo.

Slovenski teniški igralki Tamari Zidanšek se ni uspelo prebiti v drugi krog zadnjega letošnjega turnirja za veliki slam, odprtega prvenstva ZDA. Na igriščih Flushing Meadows je bila prvi dan turnirja s 6:4, 4:6 in 6:1 od Zidanškove boljša Hrvatica Petra Martić.

šarapova williams Ne prenese je Šport "Zadnjič sem izgubila proti tej pra*ici!"

Enaindvajsetletna Konjičanka, trenutno 66. igralka sveta, je proti šest let starejši in 44 mest višje uvrščeni Hrvatici izgubila po malenkost več kot dveh urah igre. Po dobrem odporu v prvih dveh nizih je v odločilnem nizu povsem popustila.

Tamara Zidanšek | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

Igralki sta si razdelili prva dva niza. V prvem sta bili rezultatsko izenačeni vse do devete igre, ko je Martićevi uspel prvi od dveh zaporednih odvzemov servisa Zidanškove.

Odvzem za 5:4 je nato 22. nosilka turnirja potrdila na svoj začetni udarec in dobila niz, drugi niz pa začela s še enim odvzemom servisa. Ta sicer na koncu ni bil odločilen, saj je Zidanškovi pri zaostanku s 3:4 na začetni udarec nasprotnice uspelo izenačenje. Pri vodstvu s 5:4 pa je Slovenka z drugim zaporednim odvzemom servisa dvoboj izenačila v nizih.

Tamara Zidanšek | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter

A v odločilnem nizu Zidanškova nato ni več našla pravih rešitev. Martićeva se bo tako v naslednjem krogu pomerila z Romunko Ano Bogdan.

serena williams Odločitev Šport Ponovitve tega incidenta ne bodo dopustili
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.