Šport
5911 ogledov

"Zadnjič sem izgubila proti tej pra*ici!"

šarapova williams Epa
Ples kroglic je postregel z zelo zanimivim parom prvega kroga v posamičnem ženskem turnirju na OP ZDA.

V prvem krogu zadnjega grand slama sezone v New Yorku bosta loparje prekrižali nekdanji številki ena svetovnega tenisa - Serena Williams in Marija Šarapova.

serena williams Odločitev Šport Ponovitve tega incidenta ne bodo dopustili

Legendarni teniški igralki imata zelo pestro zgodovino, saj se doselej odigrali že 22 medsebojnih obračunov. Prvič sta se na WTA Touru pomerili daljnega leta 2004, ko je bilo Šarapovi komaj 16, Williamsovi pa 22 let.

Rivalstvo med Američanko in Rusinjo je eno najbolj zanimivih, a tudi enostranskih. Od 22 dvobojev jih je kar 19 dobila Serena, ki je proti svoji veliki nasprotnici neporažena že od leta 2004. Odtlej je 37-letna veteranka zabeležila kar 18 zaporednih zmag!

blaž kavčič Portoroška afera Šport Blaž Kavčič: "Nočem vojne, želel sem samo oprati svoje ime."

Teniški zvezdnici imata precej napet odnos, razloge za to pa je treba poiskati v dogodkih izpred 15 let. Pisalo se je leto 2004, ko je mlada in obetavna Šarapova v finalu Wimbledona premagal takrat dvakratno branilko naslova Williamsovo. Seme sovraštva je bilo zasajeno.

Nekaj mesecev kasneje sta se pomerili še v finalu zaključnega turnirja WTA Finals v Los Angelesu, kjer je Rusinja slavila še drugič, a tudi zadnjič.

šarapova williams | Avtor: Epa Epa

Williamsovo je drugi poraz proti rivalki tako prizadel, da je v garderobi planila v jok. Šarapova se je o dogodku razpisala v svoji avtobiografiji Unstoppable: My Life So Far, v kateri je razkrial, da je bila objokana Američanka vsa iz sebe.

Zaklela se je, da proti Šarapovi ne bo izgubila nikoli več, svoje obljube pa ni prelomila že dolgih 15 let.

"Serena me je sovražila, ker sem bila suhljata deklica, ki jo je premagala v Wimbledonu, čeprav je bila velika favoritka. Prijatelju, ki je njene besede presenel meni, je dejala: "Zadnjič sem izgubila proti tisti majhni pra*ici!" je v avtobiografiji razkrili Rusinja.

Komentarjev 4
  • leonardo 10:58 25.avgust 2019.

    In kaj lahko pričakuješ od te gmote mesa?

  • cogocogo 18:29 24.avgust 2019.

    in kakšni rasisti so šele zamorci ali zamorke,,ni čudno da jih ne prebavljam

  • Igor Biškup 17:27 24.avgust 2019.

    Sovražni govor zoper belo igralko....:)))