Slovenske muke v Padovi, Italijani le padli

Foto: Twitter
Foto: Reševalni pas/Twitter
Slovenska rokometna reprezentanca je odigrala prvo tekmo v sklopu kvalifikacij za svetovno prvenstvo.
Oglej si celoten članek

Moška rokometna reprezentanca Slovenije je na prvi tekmi drugega dela kvalifikacij za nastop na svetovnem prvenstvu na Švedskem in Poljskem 2023 danes v Padovi premagala Italijo (28:29). Povratna tekma bo v nedeljo, 20. marca, v Celju. Skupni zmagovalec slovensko-italijanskega dvoboja se bo 13. in 16. aprila pomeril s Srbijo.

Slovenski rokometni prvokategorniki so bili na krstni tekmi Uroša Zormana na selektorskem položaju v prvem in v začetku drugega polčasa v velikih težavah. Bojeviti Italijani so jim bili povsem konkurenčni, na trenutke pa so jih močno zasenčili.

Izbrala stran Slovenska zvezdnica ruskega velikana sprejela prelomno odločitev

"Zmagi se ne gleda v zobe. Fantom nimam kaj za očitati. Pokazali so željo in borbenost. Naredili smo preveč tehničnih napak in zgrešili preveč strelov. Na koncu smo izvlekli dober rezultat. Verjamem, da bo povratna tekma na višji ravni."
Uroš Zorman, selektor Slovenije

Papirnati favoriti iz Slovenije so predvsem slabo predstavo prikazali v obrambi, njihovo postavitev so gostitelji skozi celoten prvi polčas in v prvi polovici drugega dokaj zlahka prebijali. V slovenski igri je kapljalo in curljalo na vse strani. Poleg blede predstave v obrambi je močno šepalo tudi v napadu, počasno igro z neučinkovitimi posamičnimi akcijami pa so "azzurri", ki so na današnji tekmi v Padovi nastopili v rdečih dresih, znali izkoristiti sebi v prid.

Slovenci so v prvem polčasu imeli nekaj prebliskov, v 22. minuti so po golu Gašperja Marguča povedli z 12:10, a nato gostiteljem dovolili, da so v naslednjih šestih minutah naredili delni izid 5:1 in jih pahnili v zaostanek (13:15). Slovenski primanjkljaj je na polovici tekme znašal dva gola (14:16), v začetku drugega polčasa pa se je podvojil (15:19, 16:20).

Visok zaostanek je vendarle predramil Zormanove varovance, v nadaljevanju so zaigrali veliko bolj agresivno v obrambi in v 42. minuti po golu Marguča izenačili na 20:20, le minuto zatem pa je Blaž Blagotinšek svoje soigralce po dolgem času znova popeljal v vodstvo z 21:20.

Slovenski rokometaši v končnici tekme niso blesteli, v prelomnih trenutkih dvoboja pa so le strnili svoje vrste. Po zaslugi občasnih prebliskov - predvsem vratarja Jožeta Baznika - so le strli odpor Italijanov. Po golih Aleksa Vlaha in Tilna Kodrina so si si poldrugo minuto pred koncem dvoboja priigrali dva gola prednosti (29:27), na koncu pa v Padski nižini slavili z 29:28.

V slovenski reprezentanci je bil na današnji tekmi najbolj učinkovit Marguč z osmimi goli, Vlah je prispeval pet zadetkov.

Kvalifikacije za SP, 1. krog (prva tekma):

Italija - Slovenija 28:29 (16:14)
Bronzo 7, Marrochi 6; Marguč 8, Vlah 5.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.