Slovenske tenisačice nočejo v Egipt

Foto: Stanko Gruden/STA
Foto: Stanko Gruden/STA
Slovenska ženska teniška reprezentanca ne bo nastopila na pokalu Federacij v Egiptu.
Oglej si celoten članek

Udeležbo je TZS odpovedala zaradi varnostnih razlogov. Na turnirju, ki bo med 13. in 16. aprilom, bi morale poleg Egipta in Slovenije igrati še ekipe Bosne in Hercegovine, Finske, Litve, Danske, Liechtensteina in Avstrije.

"Teniška zveza Slovenije je v ponedeljek Mednarodni teniški zvezi (ITF) sporočila uradno odpoved udeležbe slovenske teniške reprezentančne ekipe na Fed Cup 2016 v Egiptu. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije namreč slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene dele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, kjer se bo Fed Cup tekmovanje tudi odvilo," so v sporočilu za javnost med drugim zapisali pri Teniški zvezi Slovenije.

Kot še pravijo na TZS, je poleg uradnega stališča MZZ k odločitvi o neudeležbi na letošnjem tekmovanju v Egiptu botrovalo tudi mnenje igralk, ki so izrazile zaskrbljenost in strah za lastno varnost.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.