Šport
51 ogledov

Slovenske tenisačice nočejo v Egipt

srebotnik klepač olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Slovenska ženska teniška reprezentanca ne bo nastopila na pokalu Federacij v Egiptu.

Udeležbo je TZS odpovedala zaradi varnostnih razlogov. Na turnirju, ki bo med 13. in 16. aprilom, bi morale poleg Egipta in Slovenije igrati še ekipe Bosne in Hercegovine, Finske, Litve, Danske, Liechtensteina in Avstrije.

"Teniška zveza Slovenije je v ponedeljek Mednarodni teniški zvezi (ITF) sporočila uradno odpoved udeležbe slovenske teniške reprezentančne ekipe na Fed Cup 2016 v Egiptu. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije namreč slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene dele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, kjer se bo Fed Cup tekmovanje tudi odvilo," so v sporočilu za javnost med drugim zapisali pri Teniški zvezi Slovenije.

Kot še pravijo na TZS, je poleg uradnega stališča MZZ k odločitvi o neudeležbi na letošnjem tekmovanju v Egiptu botrovalo tudi mnenje igralk, ki so izrazile zaskrbljenost in strah za lastno varnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.