Šport
9 ogledov

Slovenske tenisačice nočejo v Egipt

srebotnik klepač olimpijske igre Stanko Gruden/STA
Slovenska ženska teniška reprezentanca ne bo nastopila na pokalu Federacij v Egiptu.

Udeležbo je TZS odpovedala zaradi varnostnih razlogov. Na turnirju, ki bo med 13. in 16. aprilom, bi morale poleg Egipta in Slovenije igrati še ekipe Bosne in Hercegovine , Finske , Litve , Danske , Liechtensteina in Avstrije .

" Teniška zveza Slovenije je v ponedeljek Mednarodni teniški zvezi (ITF) sporočila uradno odpoved udeležbe slovenske teniške reprezentančne ekipe na Fed Cup 2016 v Egiptu. Ministrstvo za zunanje zadeve Republike Slovenije namreč slovenskim državljanom odsvetuje vsa potovanja v določene dele Egipta, zlasti na širše območje mest Kairo in Aleksandrija, kjer se bo Fed Cup tekmovanje tudi odvilo, " so v sporočilu za javnost med drugim zapisali pri Teniški zvezi Slovenije.

Kot še pravijo na TZS, je poleg uradnega stališča MZZ k odločitvi o neudeležbi na letošnjem tekmovanju v Egiptu botrovalo tudi mnenje igralk, ki so izrazile zaskrbljenost in strah za lastno varnost.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.