Šport
94 ogledov

Žemlja in Kavčič potrdila, želijo si še Role

blaž kavčič EPA
Prva dva turnirja ATP challenger Slovenia Tilia Open sta bila na sporedu drugi teden v juliju, letos pa bo turnir v Portorožu zaradi spremembe v koledarju - v tem času bodo na sporedu tekme pokala Davis - med 8. in 15. avgustom.

Teniški ATP challenger v Portorožu bo letos privabil še več kakovostnih igralcev, želja vodstva Teniške zveze Slovenije, ki je danes predstavila svojo novo grafično podobo in ime, TZS - Tenis Slovenija, pa je, da bi na njem nastopili tudi vsi najboljši slovenski teniški igralci.

"Gregor Žemlja in Blaž Kavčič, zmagovalca prvih dveh turnirjev, sta svoj nastop že potrdila, želimo si tudi nastopa Blaža Role, ki bo pred tem igral na turnirju v Nemčiji. Na voljo bodo tudi štiri posebna povabila. Enega bo podelil prireditelj turnirja, drugega glavni pokrovitelj, tretjega Blaž Trupej, kapetan slovenske moške reprezentance, četrto pa je še v rezervi. Sicer pa pričakujemo, da bodo v kvalifikacijah igrali vsi drugi najboljši slovenski igralci, ki ne bodo uvrščeni na glavni turnir. Ker je turnir v Portorožu na trdi podlagi, podobni tisti, ki je na odprtem prvenstvu ZDA, ki se bo začel prvi teden v septembru, in ker bosta v tem času le še en turnir v ZDA, tudi na trdi podlagi in eden v Italiji na peščenem igrišču, pričakujemo, da bodo v Portorožu igrali številni odlični igralci uvrščeni med 50. in 150 mestom na ATP lestvici," je na današnji novinarski konferenci dejal Gregor Krušič, direktor Teniške zveze Slovenija.

Da je sprememba datuma turnirja dobrodošla, je menil tudi Denis Topčič, regijski direktor Zavarovalnice Tilia, ki je tudi direktor turnirja ATP Challenger Tilia Slovenia Open.

"Po dveh uspešnih letih vodenja turnirja vsi skupaj z nestrpnostjo čakamo na letošnje dogajanje, ko bomo nadaljevali z našo rdečo nitjo: poletje, morje, zabava, tenis. Vse obrobno dogajanje bomo skušali zbrati okoli glavnega dogodka. Menimo, da je datum turnirja idealen, kajti v tem času bo potekala tudi Portoroška noč, bolj aktivno pa se je v organizaciji turnirja pridružila tudi občina Piran. Zanimanje med domačimi in tujimi igralci je veliko, tako da resnično lahko pričakujemo močno udeležbo," je dejal Topčič.

"Izredno sem zadovoljen, da bomo nadaljevali z največjim teniškim dogodkom v Sloveniji in da je Zavarovalnica Tilia še naprej naš glavni pokrovitelj. S tem samo dokazujemo, da šport in gospodarstvo sodita skupaj, tu pa je zdaj še občina Piran," je z razvojem turnirja v Portorožu zadovoljen Marko Umberger, predsednik Teniške zveze Slovenije.

"Odločili smo se, da bo naše sodelovanje s Teniško zvezo Slovenije dolgoročno. Če smo se v prvem obdobju med sabo šele spoznavali, smo zdaj prišli do obdobja, ko smo spoznali, da sodimo skupaj. Ekipi delujeta na vrhunski ravni, usklajeno, zato je turnir vsako leto bolj kakovosten. Veseli me, da je tako in zagotovo bomo zraven tudi v prihodnjih letih in morda bomo po vrsti majhnih korakov kdaj naredili še večjega v prihodnosti," se avgustovskega dogajanja na teniškem kompleksu ŠRC Marina Portorož veseli Andrej Kavšek, predsednik uprave Zavarovalnice Tilia.

Prireditelji portoroškega turnirja pripravljajo tudi številne spremljajoče dejavnosti, od turnirjev TZS v vseh starostnih kategorijah, do koncertov Perpetum jazzile, Magnifica in drugih, zabave v Fun zone, promocije tenisa na plaži, če naštejemo le nekatere. Po sobotni finalni tekmi pa pripravljajo tudi posebno presenečenje.

grega žemlja | Avtor: EPA EPA
Blaž Rola | Avtor: EPA EPA

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.