Slovenskemu kolesarju je prekipelo, obrnil se je na policijo

Foto: Print Screen
Foto: Print Screen
Jani Brajkovič je ogorčen nad pomanjkanjem prometne kulture na slovenskih cestah.
Oglej si celoten članek

Slovenski kolesar Jani Brajkovič je policijo pozval k ukrepanju zoper objestne voznike, ki na cestah ogrožajo varnost profesionalnih in amaterskih kolesarjev.

Brajkovič je apel podkrepil s posnetki nevarnih situacij, s katerimi se zaradi neupoštevanja cestnoprometnih predpisov vsakodnevno srečujejo njegovi cehovski kolegi.

Foto: Profimedia Jani Brajkovič

"Draga policija, mogoče bi bil čas, da namesto parkiranih policijskih avtomobilov ob cesti postavite tudi kakšnega policista. To, kar se zadnji čas dogaja na dolenjskih in belokranjskih, še nisem doživel nikjer na svetu. Hvala lepa," je zapisal 37-letnik.

V izmenjavi s podobno mislečimi uporabniki je objavil še en posnetek in naknadno pripisal: "Kaj bi šele bilo, če bi objavil posnetek gospoda, ki me je ustavil in grozil, da me bo počakal izven Črnomlja in me povozil."

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 64

  • 18:47 2. April 2021.

    Vozim avto in kolo, pri kolesu sem zelo previden, tudi v avtu na kolesarje. Kolo je zdrav, lep, varen, poceni …

  • 08:22 30. Marec 2021.

    1. Cesta ni igrišče. 2. Ko se za počasnim vozilom nabere kolona hitrejših vozil, se je treba umakniti na prvem …

  • 21:59 29. Marec 2021.

    Tretji posnetek - vzporedno ima kolesarsko, on pa vozi po cesti. Pravilno, da mu je trobil. Sicer pa v Sloveniji …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.