Slovenski finale v srednjeevropski ligi v korist Kamničank

Foto: Klemen Brumec
Foto: Klemen Brumec
Odbojkarice Calcita Volleyja so zmagovalke srednjeevropske lige.
Oglej si celoten članek

V finalu zaključnega turnirja srednjeevropske lige so Kamničanke po velikem preobratu s 3:2 (-22, -22, 14, 23, 9) premagale Novo KBM Branik in se veselile svojega tretjega naslova v tem tekmovanju in prve lovorike letos. Kamničanke so se s tem Mariborčankam oddolžile za poraz v finalu slovenskega pokala.

Po dveh nizih je kazalo, da imajo Mariborčanke, štirikratne zmagovalke tega tekmovanja, reči povsem pod nadzorom, toda sledil je mrk v tretjem nizu, po katerem se niso več opomogle. Težave so imele predvsem s kamniškim blokom, ki je bil najzaslužnejši za zmago, v blokih je bilo 19:7 v njihovo korist.

V napadu sta se pri zmagovalkah izkazali Olivera Kostić, dosegla je 24, in mlada Eva Zatković, ki je zbrala 20 točk. Slednja je blestela v končnici, kot se je pozneje izkazalo, odločilnega, četrtega niza. Po vodstvu Mariborčank z 19:18, je dosegla nekaj točk v napadu, z njenim asom je kamniška ekipa povedla s 23:20, tega zaostanka pa Mariborčanke niso več nadoknadile.

So pa nadoknadile prvi večji zaostanek v "tie breaku", toda varovanke Gregorja Rozmana, pri katerih se je v drugem nizu poškodovala Nina Kotnik, so uprizorile nov nalet, na katerega pa Štajerke, ki so sicer v vsej tekmi dosegle 12 asov, Kamničanke osem, niso imele več odgovora, tako da ostajajo s štirimi naslovi v tem tekmovanju, v katerem niso zmagale že od sezone 2014/15.

Foto: Klemen Brumec Nina Kotnik

Tretje mesto v ligi so zasedle igralke ekipe Bimal-Jedinstvo Brčko, ki so v malem finalu s 3:1 premagale GEN-I Volley.

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 0

Napišite prvi komentar!

Pri tem članku še ni komentarjev. Začnite debato!

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.