Slovenski hokejist zdaj bližje ekipi Detroit Red Wings

Foto: Profimedia
Foto: Profimedia
Jan Drozg je zamenjal sredino.
Oglej si celoten članek

Slovenski hokejist Jan Drozg bo odslej pod drobnogledom strokovnega štaba ekipe Detroit Red Wings, so sporočili iz agencije Proelium. Odslej bo namreč igral za ekipo Grand Rapids Griffins, ki nastopa v ligi AHL in je podružnično moštvo NHL franšize iz Detroita.

Drozg bo tako dobil novo možnost za dokazovanje v novi sredini, pogodba s Pittsburghom pa mu poteče ob koncu letošnje sezone. V tej je sicer odigral 23 tekem v ligi AHL za Wilkes-Barre/Scranton Penguins in zbral štiri gole in šest podaj ter tako v svojo statistiko vpisal 10 točk.

"S prestopom sem zelo zadovoljen. Mislim, da potrebujem nov začetek, novo možnost za dokazovanje v drugi organizaciji NHL. Mislim, da je to zelo pozitivno zame," je ob prestopu povedal Drozg, ki je sam zaprosil za odhod iz Pittsburgha. Tam namreč ni videl prihodnosti, zato je iskal sredino, kjer bo dobil več priložnosti za igro.

Za Gran Rapids Griffins je v preteklosti sicer že zaigral en Mariborčan - Jan Muršak. Ta se je kasneje preselil tudi v ligo NHL, kjer je skozi tri sezone v rednem delu lige zbral 46 tekem in ob nizki minutaži vknjižil dva gola ter podaji (4 točke).

Obišči žurnal24.si

Komentarjev 1

  • 19:45 11. Marec 2022.

    Trenutno je njegov status zaveden kot "posoja". V tem primeru bi formalno še vedno bil član Pittsburgha, samo igral bi …

Več novic

Zurnal24.si uporablja piškotke z namenom zagotavljanja boljše uporabniške izkušnje, funkcionalnosti in prikaza oglasnih sistemov, zaradi katerih je naša storitev brezplačna in je brez piškotkov ne bi mogli omogočati. Če boste nadaljevali brskanje po spletnem mestu zurnal24.si, sklepamo, da se z uporabo piškotkov strinjate. Za nadaljevanje uporabe spletnega mesta zurnal24.si kliknite na "Strinjam se". Nastavitve za piškotke lahko nadzirate in spreminjate v svojem spletnem brskalniku. Več o tem si lahko preberete tukaj.