Šport
124 ogledov

Slovenski hokejist zdaj bližje ekipi Detroit Red Wings

Jan Drozg Profimedia
Jan Drozg je zamenjal sredino.

Slovenski hokejist Jan Drozg bo odslej pod drobnogledom strokovnega štaba ekipe Detroit Red Wings, so sporočili iz agencije Proelium. Odslej bo namreč igral za ekipo Grand Rapids Griffins, ki nastopa v ligi AHL in je podružnično moštvo NHL franšize iz Detroita.

Drozg bo tako dobil novo možnost za dokazovanje v novi sredini, pogodba s Pittsburghom pa mu poteče ob koncu letošnje sezone. V tej je sicer odigral 23 tekem v ligi AHL za Wilkes-Barre/Scranton Penguins in zbral štiri gole in šest podaj ter tako v svojo statistiko vpisal 10 točk.

"S prestopom sem zelo zadovoljen. Mislim, da potrebujem nov začetek, novo možnost za dokazovanje v drugi organizaciji NHL. Mislim, da je to zelo pozitivno zame," je ob prestopu povedal Drozg, ki je sam zaprosil za odhod iz Pittsburgha. Tam namreč ni videl prihodnosti, zato je iskal sredino, kjer bo dobil več priložnosti za igro.

Za Gran Rapids Griffins je v preteklosti sicer že zaigral en Mariborčan - Jan Muršak. Ta se je kasneje preselil tudi v ligo NHL, kjer je skozi tri sezone v rednem delu lige zbral 46 tekem in ob nizki minutaži vknjižil dva gola ter podaji (4 točke).

Komentarjev 1
  • PasjaProcesija 19:45 11.marec 2022.

    Trenutno je njegov status zaveden kot "posoja". V tem primeru bi formalno še vedno bil član Pittsburgha, samo igral bi za Detroitovo podružnico. Mogoče se status čez dan spremeni. Sicer pa ima v Ameriki težave. Na ledu ni pravega učinka ...prikaži več in v tem trenutku ni pričakovati, da bi mu naslednje leto kateri izmed klubov ponudil novo pogodbo. Zadnje čase je imel težave že se prebiti v sestav ekipe za tekme. Pri čemer seveda govorimo o AHL, t.j. o drugoligaškem tekmovanju. Mogoče ima zdaj zadnjo možnost.